Vučić iz Beča: Ako dođe do novog talasa migranata, Srbija će... (FOTO)
Foto: Twitter/serbianpm

premijer u austriji

Vučić iz Beča: Ako dođe do novog talasa migranata, Srbija će... (FOTO)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Beču da je Srbija, ako dođe do novog velikog talasa migranata, što za sada nije sliučaj, u stanju da zaštiti nacionalne i državne interese, ali i evropske
Objavljeno: 15:36h

On je, posle razgovora sa austrisjkim kancelarom Kristijanom Kernom, na čiji poziv je doputovao u Beču, objasnio da bi u slučaju novog velikog talasa Srbija razgovarala sa predstabncima EU, kao i da bi se među prvima konsultovao sa šefom austrijske vlade.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Kakva god bila odluka EU mi bismo bili odmah u stanju da je sprovedemo u delo i zaštitimo granice - podvukao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za štampu.

On je preneo da je od svog kolege Kerna dobio danas čist „kao suza“, jasan i nedvosmislen stav šta Austrija želi, te da će se Srbija u skladu tim ponašati.

Vučić je istakao da je Srbija ranije posebno poštovala ljudska prava, pokazala lice solidarnosti, i da danas zna previno šta čini, te će u dogovoru sa Austrijom i drugim evropskim zemlajma sarađivati kako zaštitili prava ljudi koji dolaze sa ratnih područja, ali i štiteći ujedno i svoje granice i pravo na život onih koji u Evropi žive decenijama i vekovima.

Austrijski kancelar Kern ponudio je Vučiću podršku austrijske vojske i policije u obezbeđivanju granica, na šta je srpski premijer odogovorio da je svaka pomoć i podrška dobrodošla.

- Isčekujemo željno i na pravi domaćinski način naše austrijske prijatelje da nam pomognu u obezbeđivanju granice i pružanju humanitarne pomoći. Nismo u stanju da sve probleme resimo sami - podvukao je on.

Kern je kazao da je Srbija odradila savršen posao po pitanju migrantske krize, i da je dala čak veći doprinos od mnogih članica EU, te da se tome mora odati priznanje.

Vučić stigao u Beč: Kurc zadovoljan odnosima Srbije i Austrije

- Zahvaljujući Srbiji smanjen je broj migranata. Dosledno je delovala u obezbeđivanju granica. Dogovorili smo da minsitri odbrane i unutrašnjih oslova analiziraju da li Austrija može pružiti podršku Srbiji u obezbeđivanju međe - objasnio je austrijski kancelar.

On je kazao da je to obaveza Austrije, čija se politika smanjenja migracije oslanja na zatvorene granice u Srbiji, zbog čega je ta zemlja važan partner Beča.

( Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.