ONE SU NAJPODLOŽNIJE TOME, NIJE NI ČUDO: Zorana Mihajlović rekla ovo o ŽENAMA! Mnogi su u NEVERICI
Poražavajući podaci, Foto: BETAPHOTO/MSGI SRBIJE/DS

MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV SIROMAŠTVA

ONE SU NAJPODLOŽNIJE TOME, NIJE NI ČUDO: Zorana Mihajlović rekla ovo o ŽENAMA! Mnogi su u NEVERICI

Mihajlović ukazuje da su žene dvostruko više opterećene neplaćenim poslovima brige o domaćinstvu, deci i starima

Objavljeno:

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović istakla je da je kriza izazvana pandemijom korona virusa dodatno uticala i na nejednakosti koje postoje između muškaraca i žena u pogledu ekonomske i socijalne dobrobiti.

- Žene su najveća marginalizovana grupa na svetu i spadaju među najranjivije kategorije, što ih svrstava u red najpodložnijih siromaštvu. Posebno ako govorimo o ženama na selu, samohranim majkama, ženama sa invaliditetom ili Romkinjama. Ako želimo da se razvijamo u moderno društvo moramo više raditi na uklanjanju izvora nesloboda, a to su siromaštvo, diskriminacija i stereotipi ”, izjavila je ona, navodi se u saopštenju pres službe.

Mihajlović ukazuje da su žene dvostruko više opterećene neplaćenim poslovima brige o domaćinstvu, deci i starima, što ne ostavlja vreme da budu konkurentnije na tržištu rada i da se ekonomski osnažuju.

"Samo uz jednake mogućnosti da se i žene uključe u politički, ekonomski, kulturni, društveni život zemlje mi možemo da napredujemo”, poručila je Mihajlović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.