PREDSEDNIK SRBIJE PROGOVORIO O TRGOVINSKOJ RAZMENI SA RUSIJOM: Imao je jedno da kaže
"Šta više, razgovaramo o načinu daljeg povećanja trgovinske razmene", rekao je Vučić., Foto: Printscreen/Kurir

Pandemija

PREDSEDNIK SRBIJE PROGOVORIO O TRGOVINSKOJ RAZMENI SA RUSIJOM: Imao je jedno da kaže

Rusija i Srbija, naveo je, takođe razgovaraju o novim zajedničkim projektima i mogućnostima za stvaranje zajedničkih proizvodnih objekata

Objavljeno:

Pandemija korona virusa ima manji uticaj na obim trgovinske razmene između Rusije i Srbije, nego što se to očekivalo, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić "Sigurno je da nas je pandemija nekako zaustavila ovde (u sferi ekonomske saradnje Srbije i Rusije), stavila neke naše planove na čekanje, ali želeo bih da kažem da ona nije naročito uticala na trgovinsku razmenu onoliko jako kao što je mogla", rekao je Vučić u onlajn intervjuu za rusku agenciju TAS S.

Ekonomska saradnja između Srbije i Rusije se ne razvija samo u oblastima poznatim široj javnosti, kao što su na primer, sfere energetike ili vojno-tehničke saradnje, već i u infrastrukturi, ukazao je Vučić.

"Želeo bih naročito da pomenem 'Ruske železnice' koje rade ovde fantastičan posao, gradeći jedan od ključnih elemenata naše železničke mreže, veliki dispečarski centar", rekao je Vučić.

Rusija i Srbija, naveo je, takođe razgovaraju o novim zajedničkim projektima i mogućnostima za stvaranje zajedničkih proizvodnih objekata.

"Šta više, razgovaramo o načinu daljeg povećanja trgovinske razmene", rekao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.