VUČIĆ NAKON SASTANAKA SA MMF: Srbija će biti prva u Evropi po STOPI RASTA! (FOTO)
Aleksandar Vučić, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIĆ

UKLJUČENJE U VESTI RTS

VUČIĆ NAKON SASTANAKA SA MMF: Srbija će biti prva u Evropi po STOPI RASTA! (FOTO)

Predsednik uživo na RTS o bitnim temama

Objavljeno: 15:34h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uključio se uživo posle razgovora sa MMF-om i objasnio šta bi Srbija trebalo da uradi da privredni pad bude što manji.

- Prva važna vest je da se poboljšava prognoza za Srbiju i da neće biti -3% i zvanična njihova procena koju će potvrditi je u roku od dva dana, biće -1,5%. Srbija će po stopi rasta biti prva u Evropi u 2020. godini - rekao je predsednik Vučić.

To znači, objasnio je Vučić, da ove zemlje koje imaju pad neće smeti da povećavaju penzije i plate u javnom sektoru, a Srbija će smeti jer smo disciplinovani, veoma pažljivo to razmatramo sa MMF, a oni su vrlo oprezni.

- Napravićemo novi aranžman sa MMF, jer je to pitanje sigurnosti i dobre pozicije na svetskom finansijskom tržIštu. MMF je skeptičan prema povećanju plata u javnom sektoru, a mi smo pokazali da imamo prostora za to i bićemo jedina zemlja u Evropi u kojoj će biti povećanja zarada. Biće povećanja plata što je neverovatno sa ovakvim uslovima svetske ekonomske krize. To znači da bi plate sa današnjih 510 ili 515 evra na 540 i više u martu - rekao je predsednik.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.