LEPA MANIFESTACIJA: Svečano zatvaranje "Dečije nedelje", Vučić uručio plakete
Foto: Printscreen

za kraj

LEPA MANIFESTACIJA: Svečano zatvaranje "Dečije nedelje", Vučić uručio plakete

Tokom proteklih sedam dana u gradovima širom Srbije organizovane su aktivnosti za decu u okviru manifestacije koja je ove godine održana pod sloganom "Podeljena sreća je dva puta veća"

Objavljeno: 10:55h

Manifestacija "Dečja nedelja" završava se danas svečanošću u Palati Srbija kojoj prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nakon obilaska štandova na kojem je predstavljeno 50 najboljih umetnički radova dece na temu "Zašto volim Srbiju", predsednik je podelio plakete u tri kategorije i jednu specijalnu nagradu.

Kategorije koje su nagrađivane su od prvog do četvrtog razreda, petog do osmog i za najbolji umetnički rad iz dijaspore.

Tokom proteklih sedam dana u gradovima širom Srbije organizovane su aktivnosti za decu u okviru manifestacije koja je ove godine održana pod sloganom "Podeljena sreća je dva puta veća".

Svaki dan je bio posvećen jednoj temi, pa je tako utorak bio posvećen sportu, sreda upoznavanju dece sa zaštitom životne sredine, četvrtak obrazovanju, a u petak su najmlađi upoznati sa značajem inkluzije, solidarnosti i tolerancije, dok su juče objavljeni nagrađeni pobednici literarnog konkursa.

Dečja nedelja je ove godine organizovana tako što se vodilo računa o zdravlju i bezbednosti u skladu sa poštovanjem svih epidemioloških mera u borbi protiv širenja virusa korona.

Ta manifestacija slavi pravo dece da uživaju u detinjstvu i mladosti, a ujedno je i prilika da najmlađi pokažu svoje veštine, sposobnosti i talente.

U osnovi njene pripreme je Konvencija Ujedinjenih nacija o pravima deteta iz 1989. godine, a programski ciljevi projekta se iz godine u godinu prilagođavaju potrebama i problemima dece.

Organizacioni pokrovitelj "Dečije nedelje“ je humanitarna organizacija "Dečije srce“, uz pdršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a današnjem svečanom zatvaranju prisustvovao je i ministar za rad Zoran Djorđević, koji je manifestaciju 5. oktobra otvorio.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.