VUČIĆ NA VEŽBI SADEJSTVO 2020: Ovo je jedna drugačija slika Vojske Srbije
Foto: Kurir TV

vojna vežba

VUČIĆ NA VEŽBI SADEJSTVO 2020: Ovo je jedna drugačija slika Vojske Srbije

Generale, ovo liči na ozbiljnu vojsku, rekao je, u šali, ne skrivajući zadovoljstvo onim što je video na Pešteru, predsednik i vrhovni komandant Aleksandar Vučić načelniku Generalštaba Vojske Srbije Milanuu Mojsiloviću.

Objavljeno: 14:33h

Vučić je po završetku vojne vežbe Sadejstvo 2020. u više navrata čestitao pripadnicima vojske i njhovim komandantima na onome što su pokazali, a nije mogao da sakrije ni oduševljenje trenutnom opremljenošću Vojske Srbije.

Ono što je video, istakao je u obraćanju novinarima, je vojska svih građana Srbije, koja im je pomagala kada je bilo najteže u kovidu, ali i koja će da ih čuva i nikada ih neće ugroziti.

- Ovo danas što ste mogli da vidite je zasluga svih ljudi, svih građana. Bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost, Vojska Srbije jednako pripada i Srbima, Bošnjacima, Mađarima, Rumunima, Slovacima, Rusinima, Hrvatima, Romima, i svima drugima. Ovo je njihova vojska, koja je pomagala kada je bilo najteze, u kovidu, koja će da čuva njhove kuće, nikada ih neće ugroztiti", poručio je on.

Rekao je da se plašio tokom vežbe da će neko da strada, jer je korišćena bojeva municija.

- Sve je trebalo izvesti bez promašaja, iz tenkova, aviona. Čudesno je kada Mig-ovi tuku vazduh-zemlja. Nisam imao prilike da vidim da MIG-ovi lete kada sam bio ministar, jer smo imali samo jedan MIG 21 koji je mogao da leti, a nismo imali MIG 29 kao danas", dodao je.

Ccestitao je vojsci, rekavši da je srećan i ponosan na našu vojsku i vojnike, koji su izveli komplikovanu operaciju, jer je mnogo oružja i oruđa bilo na jednom mestu.

"Sve bojeva municija. Ministar odbrane mi je rekao da smo imali generacije koje nisu ispalili bojevu municiju", rekao je predsednik Vučić.

"Helikopterski desant na malom prostoru... U dva reda sa tenkovima koji gađaju bojevom municijom jedni preko drugih... To su neke od stvari koje nikad nismo uradili", rekao je Vučić.

On je dodao da je danas viđeno mnogo oruđa i oružja koje ljudi do sada nisu mogli da vide.

Predsednik je istakao da ovo prvi put da su svi vazduhoplovi Vojske Srbije naoružani, raketama vazdih-vazduh ili vazduh - zemlja, topovima.

Uz njih, naveo je, i tenkisti, BDM, Lazar, obavili su "strašan" posao i pokazali izuzetnu spremnost, spretnost i obučneost.

Vučić je ukazao i da su građani prvi put mogli da vide u vazduhu i nove kineske bespilotne letelice, kao i naše letelice Vrabac i još mnogo toga.

"To je jedna drugačiija slika vojske", naglasio je Vučić.

Predsednik je izrazio uverenje da se svako ko je to video oseća ponosnim, kao i da je video posle mnogo godina kod pripadnika vojske da su zadovoljni i ponosni što su deo naše snažne armije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.