VUČIĆ: Vojska Srbije je vojska srpskog naroda i svih naroda koji žive u Srbiji
Vučić, Foto: Printscreen/ Instagram/ buducnostsrbijeav

jaka poruka

VUČIĆ: Vojska Srbije je vojska srpskog naroda i svih naroda koji žive u Srbiji

Imao je veliku poruku za sve

Objavljeno:

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da Vojska Srbije nije samo vojska srpskog naroda, veći i svih ostalih naroda koji žive u Srbiji, te da je obučena da brani svakog stanovnika, bez obzira na veru i nacionalnost.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše reakcije da se vežbom "Sadejstvo 2020" na Pešteru šalju "neke poruke" Bošnjacima, koji su većinsko stanovništvo u tom kraju.

"Moja poruka njima je da je ovo i njihova vojska, ovo je njihova zemlja i ognjište. Ne samo da niko neće da ih dira, već će da ih brani ukoliko bilo ko i bilo kada pomisli da ih napadne. Ništa nije upereno protiv Bošnjaka, ovo je bošnjačko, koliko je i naše i mađarsko i svakog drugog stanovnika ove zemlje", poručio je predsednik.

On je ukazao i da je Srbija uputila poziv svim članovima Predsedništva BiH da prisustvuju vojnoj vežbi, kojem se, inače, odazvao samo Milorad Dodik.

Istakao je da država, posle mnogo godina, ulaže mnogo novca u izgradnju puteva, vodovoda i kanalizacije u tom kraju, u koji se, navodi, dugo nije ulagalo.

Vučić ukazuje da je u naselju Karajukića bunari izgrađeno 17,5 od ukupno 22 kilometra puta i da su ljudi veoma zadovoljni da se i u njihov kraj ulaže.

Najavio je da će biti urađena i vodovodna mreža do Republike Srpske, pa sve prema Boljaru, do crnogorske granice.

Predsednik je kazao i da će država u tom kraju pomoći meštanima subvencijama za nabavku stoke, jer većinom žive od stočarstva.

Rekao je da će na Pešter doći ponovo u martu sledeće godine, kako bi se uverio da li su svi putevi koji su planirani za taj kraj izgrađeni.

Naveo je da Srbija gradi put Novi Pazar - Tutin od 22 kilometara, radi se projekat Novi Pazar - Ibariće, kao i Raška - Novi Pazar.

Izgradnjom puta Požega - Ivanjica - Duga poljana - Boljare, to će, kaže Vučić, značiti da im meštanima tog kraja Beograd na dva sata i 10 minuta.

"Mislim da se svaki Bošnjak raduje uspehu svoje zemlje", naveo je Vučić.

Podsetio je i da je pre početka vojne vežbe posetio bošnjačku porodicu Šabanredžović, kojoj je poželeo još mnogo dece.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.