USTAĆU ZA SVAKOG KO JE POGINUO U NEKOM SUKOBU: Vučić razrešio dilemu
Vučić je rekao da ne želi da govori o tome da li se radilo o triku, ali da elementarna pristojnost nalaže da ustane., Foto: Prinstscreen

politika

USTAĆU ZA SVAKOG KO JE POGINUO U NEKOM SUKOBU: Vučić razrešio dilemu

Vučić je kazao da se na tom skupu trudio da odgovori na svako pitanje, sasluša sve ljude, čuje njihovo mišljenje, da se sa nekima saglasio, sa nekima nije

Objavljeno:

Predsednik Aleksandar Vučić prokomentarisao je večeras informaciju koja je procurila u javnost da je, zajedno sa predstavnicima Nacionalnog konventa, na predlog jednog od njih, odao poštu Albancima koji su pronađeni u masovnoj grobnici u Batajnici, rečima da će ustati za svakog ko je poginuo u nekom sukobu, uz nadu da sukoba više neće biti.

Vučić je tako odgovorio na pitanje da objasni da li je tačna informacija da je na sastanku sa Nacionalnim konventom stojeći odao počast stradalim Albancima.

On je rekao da je, inače, na sastanku dogovoreno da se u javnost ne iznosi šta je govoreno I šta se dešavalo na tom skupu.

"Znam da ja nikom nisam govorio šta se zbivalo, a i da to predstavnici EU, ambasadori nisu. Dovoljno o časti i moralu onih koji su izneli u javnost informacije sa skupa", rekao je on.

Vučić je kazao da se na tom skupu trudio da odgovori na svako pitanje, sasluša sve ljude, čuje njihovo mišljenje, da se sa nekima saglasio, sa nekima nije.

"Jedan od prisutnih, mislim Naim Leon Beširi, rekao je u jednom trenutku da ustanemo i odamo počast poginulim Albancima. Svi su ustali, i ja kao pristojan čovek uveck ću ustati. Uvek sam spreman da odam počast svakom ubijenom čoveku. Naravno da ću da ustanem. Je l' nije trebalo da ustanem zato što su u pitanju bili Albanci?", kazao je on.

Vučić je rekao da ne želi da govori o tome da li se radilo o triku, ali da elementarna pristojnost nalaže da ustane.

"Što neko nema morala pa iznosi u javnost nešto za šta je dogovoreno da se održava pod pravilom "četham haus rule...meni je potpuno čista savest", rekao je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.