OD BEOGRADA DO NIŠA ZA 75 MINUTA!!! Vučić govorio o izgradnji pruge koja će PROMENITI SRBIJU
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

radovi pri kraju

OD BEOGRADA DO NIŠA ZA 75 MINUTA!!! Vučić govorio o izgradnji pruge koja će PROMENITI SRBIJU

Evropljani su rekli da će nam dati 50 odsto za izgradnju pruge Beograd-Niš

Objavljeno:

"Deonica od Čačka do Požege, dužine 31,8 kilometara su najteža deonica, i samo je CRBC mogao tako da ih savlada brzo. Autoput do Požege biće otvoren do Svetog Nikole 2021. godine", rekao je predsednik Aleksandar Vučić nakon potpisivanja komercijalnog ugovora o projektovanju i izgradnji Fruškogorskog koridora, od Novog Sada do Rume.

"Evropljani su rekli da će nam dati 50 odsto za izgradnju pruge Beograd-Niš. Čekamo odgovor, a imamo odličnu ponudu i od CRBC. Time bismo Niš spojili sa Budimpeštom, a želimo tu brzu prugu od 200 km na sat koja je znatno skuplja od sadašnje planirane za 160 km na sat. Od Beograda do Niša bismo stizali za sat i 15 minuta", rekao je Vučić i dodao:

"Ljudi će moći do Zlatibora da stignu za sat i 45 minuta, do Novog Pazara za dva sata i 5 minuta. Nadam se da ćemo imati dovoljnu stopu rasta da sve to pokrijemo".

Govoreći o kanalizacinoj infrastrukturi i fabrikama za prečišćavanje voda, predsednik je rekao da je dogovoreno da se urade Kragujevac i Niš do kraja sledeće godine.

"To će nas koštati po 270-280 miliona evra, ukupno 550 miliona evra. Time želimo da podignemo Šumarice, Niš i okolinu, time želimo da završimo kompletnu kanalizaciju...", ocenio je Vučić i dodao da su planu i regionalne deponije u ovim gradovima.

"Svih 12 deponija biće gotovo do 1. oktobra 2023. Četiri deponije u Vojvodini - Pančevo, Subotica, Sombor, Sremska Mitrovica", dodao je.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.