POTPISAN UGOVOR ZA FRUŠKOGORSKI KORIDOR: Uskoro brza saobraćajnica od Novog Sada do Rume!
Aleksandar Vučić, Foto: Zorana Jevtić

VELIKA VREDNOST

POTPISAN UGOVOR ZA FRUŠKOGORSKI KORIDOR: Uskoro brza saobraćajnica od Novog Sada do Rume!

Sastanak u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike počeo je u 11 sati

Objavljeno: 12:06h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima kompanije "China Road and Bridge Corporation" (CRBC), sa kojom je potpisan ugovor za izgradnju Fruškogorskog koridora.

Sastanak u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike počeo je u 11 sati.

Posle sastanka, Vučić će prisustvovati potpisivanju komercijalnog ugovora o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji brze saobraćajnice Novi Sad - Ruma, poznate kao Fruškogorski koridor.

Vrednost ugovora je 606 miliona evra.

Fruškogorski koridor od Rume do Novog Sada u dužini od 47,7 kilometara spojiće autoputeve ka Šidu i Subotici.

U okviru brze saobraćajnice biće izgrađen i tunel kroz Frušku goru od 3,5 kilometara, koji će biti najduži tunel u Srbiji.

Vlada Srbije je polovinom septembra odobrila ugovor za izgradnju Fruškogorskog koridora u okviru kojeg će biti izgrađen i tunel kroz Frušku goru od 3,5 kilometara, koji će biti najduži tunel u Srbiji. Takođe, biće izgrađen još jedan most preko Dunava dužine 1,8 kilometara.

Fruškorogski koridor će imati četiri kolovozne trake širine po 3,5 metra, ali neće imati zaustavne trake, zbog čega se neće voditi kao klasičan autoput već kao brza saobraćajnica.

U Srbiji se trenutno grade autoput Preljina - Požega na Koridoru 11, Moravski koridor, to jest autoput od Preljine do Pojata, autoput ka Sarajevu od Kuzmina do Sremske Rače, autoput Ruma - Šabac i brza saobraćajnica Šabac - Loznica, kao i autoputa na zavšetku obilaznice oko Beogada od Ostružnice do Bubanj Potoka.

Izgradnja Fruškogorskog koridora je važna, jer se on nadovezuje na pravac Ruma - Šabac-Loznica.

Fruškogorski koridor povezaće tri opštine: Novi Sad, Irig i Rumu, a rešiće i problem prolaska teretnih vozila preko Fruške gore i kroz Irig.

Džang Sijao Jen, direktor kompanije CRBC zahvalio se Vladi Republike Srbije na ukazanom poverenju njegovoj kompaniji.

Ambasadorka NR Kine, gospođa Čeng Bo je rekla da joj je velika čast što zajedo sa predsednikom Vučiće učestvuje u uspostavljanju još jedne saradnje kineske kompanije i Republike Srbije.

“To je za Novosađane, ali i za ljude iz Bačke veomoma važno. Skratiće im put ka zapadu Srbije i zapadnim zemljama, skratiće im put i do Fruške Gore. Iriški venac će biti najduži tunel dug 3,5 kilometara. Za sat vremena ćete moći da dođete iz Loznice do Novog Sada”, poručio je predsednik posle potpisivanja sporazuma

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.