OVO JE TRENUTAK KAD JE ANA BRNABIĆ NA VELIKA VRATA UŠLA U SRPSKU POLITIKU: Samo 4 godine posle, 2. put premijer!
Ana Brnabić u Skupštini Srbije, Foto: Profimedia

PROMENILA IMIDŽ

OVO JE TRENUTAK KAD JE ANA BRNABIĆ NA VELIKA VRATA UŠLA U SRPSKU POLITIKU: Samo 4 godine posle, 2. put premijer!

Za razliku od mnogih političara, koji na najviše funkcije često čekaju i decenijama, Ana Brnabić je imala munjevit uspon u srpskoj politici

Objavljeno: 08:18h

Aleksandar Vučić je sinoć saopštio da će mandatar za sastav nove vlade biti Ana Brnabić.

- Pre nekolko minuta sam potpisao odluku o predlogu za predsednika vlade da to bude Ana Brnabić. O njoj ima veoma visoko mišljenje - rekao je sinoć Vučić u obraćanju javnosti.

Istakao je da se radi o ženi koja nije svoj mandat shvatila kao period dodvoravanja svima i svakome već se borila žestoko za svoju zemelju, kao i da je vodila disciplinovanu i odgovornu politiku i nije se dodvoravala stranim centrima moći.

Od mandatarke očekuje da razmisli o uvođenju dva nova minsitarstva, kao i da u vladi bude najmanje 50 odsto ili više žena.

Za razliku od mnogih političara, koji na najviše funkcije često čekaju i decenijama, Ana Brnabić je imala munjevit uspon u srpskoj politici.

Na slici koju vidite, Ana ima primetno drugačiji imidž: bila je prepoznatljiva po dužoj kosi, a sve se ovo dešavalo pre samo nešto više od 4 godine.

Naime, ovo je snimljeno 9. avgusta 2016. godine, kad je Vučić najavio novu Vladu, u kojoj je bila i prva otvoreno gej ministarka - današnja premijerka. Izabrana je za ministarku državne uprave i lokalne samouprave

Već sledeće godine, Brnabić je bila premijer, a tri godine posle, opet će predvoditi Vladu, u kojoj će ovog puta imati više koleginica nego ikad dosad.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.