Poslanici danas o Vladi: Da li će rasprava biti duža od ekspozea?
Foto: Fonet

maratonska sednica?

Poslanici danas o Vladi: Da li će rasprava biti duža od ekspozea?

Poslanici Skupštine Srbije raspravljaće danas o izboru nove vlade, pošto je mandatar Aleksandar Vučić predstavio program koji kao glavni cilj ima prosperitet i podizanje životnog standarda svim građanima.
Objavljeno: 09:33h

Tokom izlaganja ekspozea koje je trajalo skoro šest časova, Vučić je poručio da je cilj da sva pregovaračka poglavlja budu zatvorena do kraja mandata buduće vlade, 2019. godine.

U njih dve su gledali svi: Nove ministarke u centru pažnje poslanika i novinara (FOTO)

On je dodao da ce se plate u javnom sektoru i penzije u budućnosti redovno isplaćivati, kao i da je cilj da se kroz povećanje potrošnje podigne rast, a ne samo kroz povećanje izvoza i investicija.

Istakao je da će se zalagati za mir i stabilnost i da će raditi na stvaranju uslova za bolji odnos sa Hrvatskom i BiH, ali da će čuvati i nacionalne interese.

foto: Fonet

Na početku predstavljanja programa vlade, deo opozicije, DS, SDS i D JB, napustio je skuštinsku salu, negodujući zbog načina zakazivanja sednice, a mandatar im je poručio da ih je narod izabrao da slušaju ekspoze i da posle iznesu primedbe, ali da je jasno da deo opozicije to uopšte ne zanima.

Gotov Vučićev ekspoze: 6 sati bez pauze, završetak uz predstavljanje novih ministara! (VIDEO)

Salu nije napustio LDP, ali je lider te partije Čedomir Jovanović novinarima saopštio da neće podržati izbor vlade i da kao njenu ključnu slabost vidi to što je bez jasne politike i nema potrebnu snagu za otklanjanje problema.

I DSS i Dveri su po završetku izlaganja mandatara poručili da neće podržati ekspoze i novu vladu.

( Espreso.co.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.