NASLUŠAO SAM SE RAZNIH GADOSTI U POSLEDNJIH 48H! Vučić: Nema srpskog oružja u sukobu Jermenije i Azerbejdžana!
Aleksandar Vučić, Foto: Ana Paunković

stav

NASLUŠAO SAM SE RAZNIH GADOSTI U POSLEDNJIH 48H! Vučić: Nema srpskog oružja u sukobu Jermenije i Azerbejdžana!

On je rekao da je to naoružanje stiglo iz Rusije, Amerike, Turske i Francuske pa nikome nije palo na pamet da te zemlje optuži za sukob izmedju Jermenije i Azerbejdžana

Objavljeno: 11:38h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je danas da se u sukobu izmedju Jermenije i Azerbejdžana koristi oružje iz srpskih vojnih fabrika ali je priznao da domaću municiju koristi i jedna i druga strana.

"Naslušao sam se raznih gadosti u poslednjih 48 sati kako je, bezmalo, Srbija kriva za taj sukob. Nema tamo srpskog oružja, mi smo samo i jednima i drugim prodavali municiju, jer je to bilo dozvoljeno i jer smo imali end juzer sertifikat. Ali topovi, tenkovi, bespilotne letelice i avioni - ništa to nije naše", rekao je Vučić novinarima.

On je rekao da je to naoružanje stiglo iz Rusije, Amerike, Turske i Francuske pa nikome nije palo na pamet da te zemlje optuži za sukob izmedju Jermenije i Azerbejdžana.

"Mi želimo da tamo zavlada mir jer su to nama dva bratska i prijateljska naroda i želim da to prestane jer mir nema alternativu", rekao je on.

Odgovarajući na pitanje o gostovanju fudbalera Crvene zvezde u okviru Lige Evropa u Jermeniji protiv Ararata, Vučić je rekao da će biti kako kaže UEFA, ali da se njemu čini da ima uslova da se taj meč održi u Jerevanu.

"Ne treba da koristimo ovu situaciju da bi dobili neku prednost u fudbalskom smislu. Biće kako UEFA kaže ali sportski je da se ide u Jerevan i pobedi ili izgubi tamo", rekao je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.