Hapsili ga, napravio skandal s aflatoksinom, za nagradu - ponovo u Vladi Srbije!
Foto: Fonet, Beta, Stock

najkontroverzniji ministar

Hapsili ga, napravio skandal s aflatoksinom, za nagradu - ponovo u Vladi Srbije!

Čini se da su svi zaokupljeni gej ministarkom, kada su novi članovi Vlade u pitanju, ali jedan ministar je po mnogo čemu zanimljiviji
Objavljeno: 14:27h

Goran Knežević biće novi ministar privrede. Sertićev naslednik, u najmanju ruku rečeno, imao je uspone i padove u karijeri.

Nije prvi put na ministarskom mestu, ali se nadamo da ovo ministrovanje neće obeležiti kiks, što je sa njegovim prošlim stažom u Nemanjinoj bio slučaj.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

No, do 2012. kada je došao na ministarsko mesto, takođe je imao burnu političku prošlost.

Čovek koji je 2007. godine proglašen "gradonačelnikom sa vizijom", kao najbolji lider lokalne samouprave u Srbiji za 2007. godinu, već sledeće godine je uhapšen!

Kao gradonačelnik Zrenjanina i visoki funkcioner Demokratske stranke (DS), Knežević je bio uhapšen sa još 21 osobom, a u martu 2009. godine, prilikom pretresa jednog od sefova u Kneževićevom vlasništvu, policija je pronašla 160.700 evra.

foto: Stefan Jokić

On je zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, primao i davao mito bio u pritvoru proveo 13 meseci, smenjen je sa mesta gradonačelnika Zrenjanina, i izgubio sav kredibilitet.

No, kako to u Srbiji biva, političari znaju da se uzdignu posle afera, pa je u julu 2012. godine postao ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Na tom mestu napravio je potez koji će mu obeležiti karijeru. Naime, kada je u mleku hrvtaskih proizvođača nađen veći nivo aflatoksina od dozvoljenog, ministarstvo na čijem je čelu bio je prvo negiralo, a zatim priznalo da je isti slučaj i kod nas, pa je potom promenilo Pravilnik o dozvoljenoj količini aflatoksina u mleku sa 0,05 mikrograma po kilogramu na 0,5.

To je izazvalo burne reakcije u javnosti. Iako je najavljivano, ovo nikad nije vraćeno.

Knežević je smenjen sa mesta ministra u procesu rekonstrukcije Vlade u avgustu 2013.

Od tada je funkcioner u SNS odboru u Zrenjaninu, a predložen je za novog ministra privreda juče, kada je mandatar Vučić predao predlog nove Vlade predsednici Skupštine.

( A.K. )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.