Gotov Vučićev ekspoze: 6 sati bez pauze, završetak uz predstavljanje novih ministara!  (VIDEO)
Foto: Fonet

premijer u parlamentu

Gotov Vučićev ekspoze: 6 sati bez pauze, završetak uz predstavljanje novih ministara! (VIDEO)

Sednicu je u 14 h otvorila predsednica Maja Gojković, koja je predstavila tačke dnevnog reda: izbor vlade i polaganje zakletve predsednika i članova vlade
Objavljeno: 08:31h

20.00 - Aleksandar Vučić je na kraju predstavljanja svog ekspozea, nakon šest sati govora, predstavio nove ministre u Vladi Srbije. "Verujem u ove ljude, verujem u pristojniju Srbiju", rekao je on.

"Hvala svima koji nisu deo većine, a imali su strpljenja da čuju ovaj skraćeni ekspoze. Naš je posao da poštujemo razlike, ali nećemo odstupati od svojih ciljeva", zaključio je Vučić.

19.52 - Vučić je najavio da će u naredne četiri godine biti završeni započeti projekti u oblasti saobraćajne infrastrukture, ulagaće se i u izgradnju novih puteva i auto-puteva, a unaprediće se i stanje železničke infrastrukture.

Prema njegovim rečima , auto-put izmedju Ljiga i Preljine dužine 40,3 kilometra, na koridoru 11 biće otvoren za saobraćaj do kraja ove godine, dok će se na koridoru 10 ubrzati izgradnja na kracima i ka Makedoniji i ka Bugarskoj i da će do o kraja godine biti dodatnih 37,6 kilometara auto-puta.

19.38 - Mandatar je najavio da će buduća Vlada nastaviti sa sprovođenjem medijske reforme i završiti sa povlačenjem države iz medija. On kaže da će biti pronađen način za održivo finansiranje javnih servisa.

Vučić je naveo i da će sloboda štampe, koja je dragocena demokratska tekovina, biti zagarantovana. "Pitanje slobode štampe se podrazumeva, ali je važno i pitanje odgovornosti", rekao je Vučić ocenivši kritike koje su se ranije čule na pritiske o cenzure.

Prema njegovim rečima, neophodno je da postoji i odgovornost za ono što se napiše. "Uprkos pričama o cenzuri, mediji su oslobođeni svake vrste pritisaka, ali na žalost i odgovornosti", rekao je on.

19.25 Izlaganje ušlo u šesti sat

Mandatar Aleksandar Vučić obrazlaže ekspoze već više od pet sati.

19.15 Neka me i dalje zovu "premijer za toalete"

- I dalje neću da odustanem od toga da svaka škola ima toalet i to čist toalet, pa neka me i dalje zovu premijer za toalete - poručio je mandatar.

foto: Fonet
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.