Pazite na vreme! Vučić će čitati satima, a evo kako je ekspoze izlagao Đinđić!
Foto: Zorana Jevtić, Youtube

podsećanje

Pazite na vreme! Vučić će čitati satima, a evo kako je ekspoze izlagao Đinđić!

Samo jednom ga je predsedavajući opomenuo na vreme
Objavljeno: 12:27h

Zoran Đinđić je 2001. godine, na početku mandata svoje vlade čitao svoj ekspoze, i time predstavio Skupštini Srbije ali i narodu svoj program, zadatke i ciljeve vlade.

I to dočekasmo! Radulović iskreno pohvalio Vučića! (FOTO)

Zanimljivo je da, kako pokazuje beleška sa ove sednice, Dragan Maršićanin samo jednom upozorio premijera Đinđića na vreme, nakon čega je on ubrzo završio izlaganje.

Sednica je održana 25. januara, a kako se navodi, premijer je dočekan burnim aplauzom.

"Dame i gospodo narodni poslanici, u demokratskim zemljama je uobičajeno da program vlade sledi iz izbornog programa one političke grupacije koja je dobila poverenje građana. Mi želimo da u Srbiji uspostavimo demokratske odnose i utoliko smatramo da je prirodno da onaj program, sa kojim je Demokratska opozicija Srbije dobila dvotrećinsku većinu na prethodnim izborima, iz koje većine proističe i ova skupština, da taj program zapravo predstavlja i program ove vlade.

Mi ćemo ga u pauzi, zajedno sa ovim ekspozeom, podeliti narodnim poslanicima i sve ono što piše u tom izbornom programu jeste naša obaveza za mandat za koji smo dobili poverenje.

Naravno, u skladu sa običajnim propisima, ja ću izložiti jedan rezime tog programa kao kratak ekspoze danas ovde o namerama naše vlade u narednom periodu. Sve ono što budem danas rekao takođe predstavlja obavezu naše buduće demokratske vlade."

(deo iz ekspozea)

Zanimljiv je podatak da je prvi nakon izlaganja ekspozea govorio Aleksandar Vučić.

On je, 15 godina kasnije, mandatar za sastav nove vlade, i danas će on biti taj koji će pred poslanicima izlagati svoju viziju Srbije u naredne četiri godine.

Još jedna zanimljivost: Vučić je u prethodnom izlaganju ekspozea, 2014. godine 4 puta opomenut za vreme.

( A.K. )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.