TRAMP DOLAZI U SRBIJU I OBILAZI OVO MESTO NA JUGU? Ričard Grenel na Instagramu objavio dve fotografije
Donald Tramp, Foto: EPA-EFE/YURI GRIPAS / POOL

PITANJE

TRAMP DOLAZI U SRBIJU I OBILAZI OVO MESTO NA JUGU? Ričard Grenel na Instagramu objavio dve fotografije

On je fotografiju jezera Gazivode s natpisom "Jezero Tramp" objavio i na Tviteru, uz poruku da su se obe strane "složile oko novog imena"

Objavljeno: 08:11h

Specijalni predstavnik Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel retvitovao je u petak uveče tekst objavljen na sajtu Američkog centra za pravdu i zakon (ACLJ) o predlogu da se jezero Gazivode između Kosova i centralne Srbije nazove "Jezero Tramp", podsećajući da je to rešenje za ime jezera oko kojeg su se sporile dve strane.

"Jezero Tramp je priznanje za američkog predsednika Donalda Trampa i rešenje za sporno ime jezera", objavio je Grenel na Tviteru.

On je u četvrtak na društvenim mrežama objavio fotografije jezera Gazivode na kojima se vidi natpis "Jezero Tramp" (Lake Trump).

Grenel je u storiju na Instagram nalogu objavio dve fotografije sa portala Kosovo onlajn ne krijući oduševljenje zbog poteza Srba sa severa Kosova.

On je fotografiju jezera Gazivode s natpisom "Jezero Tramp" objavio i na Tviteru, uz poruku da su se obe strane "složile oko novog imena".

"Kako nazvati jezero koje je na Kosovu i u Srbiji ozbiljan kamen spoticanja uprkos kompromisu koji su osmislile SAD o pokretanju studije izvodljivosti da se stvore radna mesta i više enrgije za region... tako da su se obe strane složile oko novog imena: Jezero Tramp", napisao je Grenel na Tviteru.

Srbi na severu KiM u četvrtak su na Brnjačkom mostu, na putu koji povezuje Beograd i Prištinu, i na brani jezera Gazivode, postavili velike transparente kojima su predsedniku SAD Donaldu Trampu poslali poruku podrške, zbog njegove borbe za mir i napredak u regionu i angažovanja u dijalogu Beograda i Prištine.

Na mostu je osvanuo transparent s porukom na engleskom "Predsedniče Tramp, kosovski Srbi zahvaljuju Vam na tome što donosite mir", preneo je portal Kosovo onlajn.

Transparent je postavljen i na brani jezera Gazivode i na njemu piše "Jezero Tramp".

Na sajtu ACLJ takođe se navodi da su se obe strane složile da se jezero preimenuje u Jezero Tramp, što bi, kako se dodaje, bio primeren gest u znak zahvalnosti 45. američkom predsedniku za rešenje dugoročnog sukoba.

Mi se pitamo, ako se sve ovako završi, zar ovo neće biti još konkretan povod da Donald Tramp poseti Srbiju (i obiđe jezero koje nosi njegovo ime)?

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.