MNOGI SU NERVOZNI, JER JE SRBIJA NAJNAPREDNIJA U EVROPI! Vučić: Fokus na industrijske zone
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

PORUKA PREDSEDNIKA IZ ISTANBULA

MNOGI SU NERVOZNI, JER JE SRBIJA NAJNAPREDNIJA U EVROPI! Vučić: Fokus na industrijske zone

Predsednik je istakao da je želja da se privuku najbolje turske, nemačke i sve druge investitore, jer su investicije, naglašava, način da Srbija dalje ekonomski jača

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u Srbiji gotovo da više nema prostora za industrijske zone i najavio da će u narednom periodu to pitanje biti u fokusu, kako bi se Srbija reindustrijalizovala i privukla investitore iz Turske, Nemačke i ostalih zemalja.

Vučić je iz Istanbula poručio i da je Srbija u poslednje tri godine ekonomski najbrže napredovala u Evropi i istakao da je uveren će na kraju januara iduće godine biti u prve tri evropske zemlje po stopi rasta.

"Da vam je to neko govorio pre 10, 15 ili 30 godina, niko ne bi verovao, zato je nervoza kod mnogih, jer je Srbija uspela sve ono što su mnogi mislili da nikada neće", rekao je Vučić.

Ponovio je da je sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom razgovarao o otvaranju srpsko-turske industrijske zone u Srbiji, u kojoj bi poslovale zajedničke kompanije.

"Industrijska zona znači - dovođenje velikog broja turskih kompanija, da im tu bude sedište i da odatle počnu da rade, da tu proizvode i pružaju usluge, Srbija bi postala njihova domicijalna zemlja, a to je ogromna stvar za Srbiju", naveo je Vučić.

Dodao je da je u našoj zemlji problem što smo u deficitu sa zemljištem za industrijske zone i naveo primer da je u čitavom severu Bačke industrijska zona zauzeta u potpunosti.

"Mi više nemamo prostora u industrijskim zonama u mnogim gradovima u Srbiji, sada ćemo morati da nalazimo novu zemlju da bismo reindustrijalizovali zemlju u potpunosti", istakao je Vučić.

Predsednik je istakao da je želja da se privuku najbolje turske, nemačke i sve druge investitore, jer su investicije, naglašava, način da Srbija dalje ekonomski jača.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.