Vučić danas čita ekspoze: Pokušaću da stojim sat-dva, šest ako treba!
Foto: Marina Lopičić

temeljno, nema šta

Vučić danas čita ekspoze: Pokušaću da stojim sat-dva, šest ako treba!

Posebna sednica parlamenta na čijem je dnevnom redu izbor Vlade Srbije i polaganje zakletve predsednika i članova kabineta počinje u 14 sati.
Objavljeno: 11:47h

Nova Vlada Srbije, osma od 2000. godine, imaće osam novih članova i jednak broj resora kao i prethodna.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Novi ministri biće, prema predlogu mandatara Aleksandra Vučića, Branislav Nedimović, Mladen Šarčević, Nela Kuburović, Ana Brnabić, Vladan Vukosavljević i Goran Knežević. Vlada će dobiti i dva nova ministra bez portfelja - Slavicu Đukić Dejanović i Milana Krkobabića.

Nakon što mandatar iznese svoj ekspoze i predstavi sastav Vlade počinje rasprava. Upravo ekspoze ovih dana izaziva veliko interesovanje medija, jer je i sam Vučić rekao da ima 450 strana.

foto: Marina Lopičić

Evo ko su ljudi koji će voditi Srbiju! Sve o novim, ali i starim srpskim ministrima! (FOTO)

- Veoma marljivo, odgovorno i temeljno sam se spremao, iako će većem broju građana deo oko finansija i privrede biti ne sasvim zanimljiv i razumljiv. To smatram i ličnom obavezom prema istoriji. Hoću da ostane u spisima da je neko to temeljno spremio - rekao je mandatar.

Što se tiče najava opozicije da će napustiti skupštinsku salu, ako čitanje ekspozea bude trajalo satima, Vučić je poručio da ne može nikoga da spreči da napusti salu, a da će on pokušati da stoji sat, dva, šest.

foto: Marina Lopičić

- Ja ću pokušati da stojim sat, dva, šest, da čitam, da govorim, jer to je moj odraz poštovanja prema građanima. Posao poslanika jeste da saslušaju ekspoze, ali znam da neki od njih ne žele da čuju, jer unapred misle da oni to znaju i mogu bolje. Neka rade svoj posao, neka se šetaju pred novinarima, do restorana, a ja ću da radim svoj posao. Odogovorno, tako da i moja deca mogu da se ponose onim što im je otac radio za svoju zemlju. Neću se uplaštii ni psovki, ni uvreda, ni klevete - poručio je Vučić.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.