U OVAJ RESTORAN TAJNO DOLAZE MINISTRI, RAČUNE NIKO NE PLAĆA! Ali tu nije kraj...
Restoran/ilustracija, Foto: Profimedia

ILEGALNI klub za poznate U ZAGREBU

U OVAJ RESTORAN TAJNO DOLAZE MINISTRI, RAČUNE NIKO NE PLAĆA! Ali tu nije kraj...

U klubu su boravili mnogi vladini predstavnici, aktuelni ministri, sudije, te mnogi drugi vezani sa državnom vlašću.

Objavljeno: 09:28h

U Zagrebačkom klubu Dragana Kovačevića u Slovenskoj ulici radio je šank, prodavala su se pića bez računa, imao je i konobara, ali državna inspekcija nikada nije ušla u taj prostor, saznajemo za Index.

Kako su nam pojasnili, taj prostor nije bio registrovan za usluživanje hrane i pića, tamo ih niko nije zvao, a niko nije ni prijavio da se "bez računa ne računa".

Isto tako klub je normalno radio za vreme lockdowna i ni tada takođe u njega nije ušla ni jedna inspekcija. Da podsetimo, u klubu su boravili mnogi vladini predstavnici, aktuelni ministri, sudije, te mnogi drugi povezani sa državnom vlašću. Niko nije prijavio da klub zapravo radi nelegalno.

U zagrebačkom klubu Dragana Kovačevića u Slovenskoj ulici organizovala su se česta druženja za bogate, osobe iz javnog života, kao i činovnike najvišeg ranga, a klub je postao nacionalno poznat kao mesto navodne primopredaje mita od gotovo dva miliona kuna, koje je u torbi uneo preduzetnik Krešo Petek.

Ovde su dolazili aktuelni ministri kao što je Oleg Butković koji je kartao belu, Josip Aladrović, rođak Dragana Kovačevića, takođe je bio čest gost, kao i Aladrovićev kum, ministar Tomislav Ćorić. I predsednik Zoran Milanović bio je tamo, rekao je da je reč o neuglednom prostoru u kome je par puta popio piće.

Ovde je bio i bivši predsednik Stjepan Mesić, a priznao je da je tamo kartao i predsednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić.

Turudić: Jelo se i pilo

"Neugledan prostor. To je mali šank. Zvao me moj prijatelj Stanko Šarić, muzičar, ex Zlatni dukati, oni bi tamo svirali, mi smo prijatelji 30 godina. Došao bih, nešto bi se pojelo, popilo, poslušala bi se muzika sat, dva, tri i otišao bih svojim putem", rekao je Turudić.

Klub je, kako smo ranije pisali, imao i svog konobara, ali računi se nisu izdavali. Kako saznajemo, klub nije imao nikakve dozvole za rad, a to nam je potvrdio i Državni inspektorat.

Inspektorat: Nisu imali nikakve dozvole

"Uvidom u registar pružatelja usluga registrovanih ugostiteljskih objekta , kao i registra subjekata za usluživanje hrane i pića utvrđeno je kako na navedenoj adresi nije registrovan pružatelj navedenih usluga", stoji u odgovoru Državnog inspektorata.

Kažu nam i kako nikada nisu bili u tom prostoru. Nisu ni mogli jer prostor nije bio evidentiran za posluživanje hrane i pića, a nije bilo ni prijava o radu tog kluba.

"Glavni državni inspektor dr. sc. Andrija Mikulić nikada nije boravio na lokaciji koju navodite", kažu nam na kraju iz Inspektorata, da ne bi bilo zabune. Ali, činjenica je da, uprkos svim ljudima vezanima za vlast i pravosuđe, niko nije prijavio lokal, nego su tamo odlazili da jedu i piju, pitanje je na čiji račun.

Inspektori tvrde da ih niko nije zvao

"Od 1. aprila 2019. godine, tj. od početka rada, Državni inspektorat nije primio prijavu (anonimnu, pisanu, putem aplikacije 'podnošenje prijave' i sl.) da se na lokaciji iz Vašeg zahteva pružaju usluge koje navodite", stoji u odgovoru Državnog inspektorata.

Spomenimo i kako su Turudić i Aladrović rekli da se radilo o Klubu Slavonaca. Ali, kako smo proverili, to je neistinita tvrdnja. Naime, Klub Slavonaca registrovan je u Začretskoj ulici, a ne u Slovenskoj. Opet naglašavamo, klub u Slovenskoj nije imao nikakve dozvole za šank, ni za posluživanje jela i pića.

Isto tako prostor kluba u vlasništvu je firme Finkor. Vlasnik firme Finkor je Kovačević, ali kako je činovnik (vlada ga je postavila na čelo državne firme), firmu je preneo na Advokatsku kancelariju Šoštarić, a za direktorku postavio Ivanu Širić s kojom smo juče razgovarali. Ona nam kaže kako je radila u kancelariji do kluba, a da o samom klubu ne zna ništa.

"Nisam tamo zalazila, moja kancelarija je bila fizički odvojena od tog dela, tako da ne znam ništa. To su vam dve odvojene stvari", kaže Širić u razgovoru za Index.

Masovno su zatvarali kafiće i restorane za vreme korone

Podsetimo kako je za vreme korone Državni inspektorat zatvarao kafiće i restorane. Državni inspektori su na 30 dana zabranili rad i zatvorili preko 20 restorana u Zagrebu, Rijeci i Splitu zbog izdavanja hrane ispred restorana, na ulici, ili u poslužnom prostoru.

U klubu Dragana Kovačevića bilo je i hrane i pića za probrane goste iz vrha državne vlasti. Niko ga nije prijavio.

Iz Državnog inspektorata, s obzirom na izjave i priznanja nadležnih, nisu nam odgovoili hoće li sada nakonsvega, provesti nadzor. Ali osim što se postavlja pitanje kako je moguće da se tamo jelo i pilo bez računa. Naime, ministri i ostali državni predstavnici, pa i sudije, ne smejuu primati poklone vrednosti veće od 500 kuna, a ako su oni u klubu jeli i pili na tuđi račun, pitanje je jesu li se i time ogrešili o zakon.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.