EVO KO SU KANDIDATI ZA VLADU! Toma Momirović bi mogao biti ministar privrede, a evo šta je sa Darijom Kisić
Tomislav Momirović i Darija Kisić Tepavčević, Foto: Printscreen/Youtube

NOVA VLADA

EVO KO SU KANDIDATI ZA VLADU! Toma Momirović bi mogao biti ministar privrede, a evo šta je sa Darijom Kisić

Naš sagovornik ističe da Vučić izbegava da priča na temu novih ministara čak i sa najbližim saradnicima

Objavljeno:

Tomislav Momirović, predsednik UO Mona Hotel Management, najozbiljniji je kandidat za mesto ministra privrede, traži se pozicija za Dariju Kisić Tepavčević, a očekuje nas i još nekoliko velikih iznenađenja, sazanje “Blic”.

Srbija će uskoro dobiti novu izvršnu vlast, a kako saznaje “Blic”, u budućoj Vladi biće više novih lica. Predsednica Vlade Ana Brnabić najverovatnije će ostati na tom mestu. “Blic” donosi tekst o tome ko su top kandidati za ključne pozicije u Vladi, šta priča čaršija, a šta šuškaju političari.

- Sve su ovo samo glasine, jedini koji sigurno zna kako stoje stvari je predsednik Vučić, ali on se do danas nije izjasnio - kaže izvor “Blica” iz vrha vlasti.

foto: Aleksandra Čolić

Naš sagovornik ističe da Vučić izbegava da priča na temu novih ministara čak i sa najbližim saradnicima.

Kako je “Blic” već pisao, Vučića pritiskaju koalicioni partneri, ljudi iz njegove stranke, ali i strani faktori koji imaju svoje favorite ili pojedinci koji se na strance pozivaju.

- Svi mali koalicioni partneri veruju da zaslužuju da imaju resor: i Nenad Popović, i Vulin, i SDPS, PUPS, pa čak i Karićev Pokret snaga Srbije - naveo je naš izvor.

Takođe, naprednjaci teško prihvataju eksperte i ljude “sa strane”.

- U stranci vlada princip: samo neka je ministar naprednjak, pa čak i ako nije najbolje rešenje za neku funkciju. Teško prihvataju bilo koga ko dođe sa strane. Tako je bilo i sa Anom Brnabić svojevremeno, ali se ona u međuvremenu dokazala i potpisala člansku kartu SNS - kaže izvor "Blica".

Pritisci koji Vučića najviše ljute su oni koji imaju veze sa strancima i stranim ambasadama. Pojedinci su išli toliko daleko da su govorili kako ih podržava lično ruski predsednik Vladimir Putin, a jedan je rekao kako ima podršku Ričarda Grenela da bude premijer.

- To nije pametna taktika, jer kod Vučića gotovo nikada ne prolazi - navodi isti izvor.

Nedavno se u medijima pojavila informacija da bi Marko Blagojević, šef Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, mogao da bude ministar, ali kako saznajemo, on se sam javio da nije zainteresovan.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.