SPREMNI SMO ZA NASTAVAK DIJALOGA, INSISTIRAMO NA ZSO: Vučić odgovorio na bitno pitanje! NASTAVLJAMO BORBU U BRISELU
Aleksandar Vučić, Foto: printscreen RTV Pink

nema predaje

SPREMNI SMO ZA NASTAVAK DIJALOGA, INSISTIRAMO NA ZSO: Vučić odgovorio na bitno pitanje! NASTAVLJAMO BORBU U BRISELU

Vučić je rekao da je za Srbiju dobro što se prvi put govori o podeli vodnih i elektroenergetskih resursa, jer srpski elektroenergetski sistem do sada nije dobijao ni kilovat od struje koja se proizvede na Kosovu

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Beograd spreman za eventualni nastavak dijaloga sa Prištinom i potvrdio da će srpska delegacija u Briselu nastaviti da insistira na formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO).

On je to izjavio nakon policijske svečanosti u Makišu, na pitanje novinara da li će dijalog u Briselu biti nastavljen, s obzirom da iz Prištine dolaze izjave da kosovski predstavnici ne žele da razgovaraju o ZSO.

Vučić je rekao da je za Srbiju dobro što se prvi put govori o podeli vodnih i elektroenergetskih resursa, jer srpski elektroenergetski sistem do sada nije dobijao ni kilovat od struje koja se proizvede na Kosovu.

On nije želeo da odgovori na pitanje da li bi za Srbiju bilo dobro da se dijalog Beograda i Prištine izmesti pod pokroviteljstvo Sjedinjenih Američkih Država.

"Pregovori se, odlukom UN, vode pod okriljem Evropske unije (EU). I mi ćemo ih u najboljoj veri nastaviti pod pokroviteljstvom EU", rekao je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.