VUČIĆ: Po prvi put se govori o podeli resursa Gazivoda!
Aleksandar Vučić, Foto: EPA-EFE/Andrej Cukić

objasnio

VUČIĆ: Po prvi put se govori o podeli resursa Gazivoda!

Na pitanje šta Amerika predlaže po pitanju Gazivoda, Vučić je rekao da još uvek ne predlažu ništa, jer tek treba da urade studiju izvodljivosti

Objavljeno:

Po prvi put se govori o podeli vodnih i elektroenergetskih resusra jezera Gazivode, što je dobro za Srbiju, jer bi svakako trebalo da Srbi, sa KiM i iz centralne Srbije imaju više koristi od tog jezera, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić.

Na pitanje šta Amerika predlaže po pitanju Gazivoda, Vučić je rekao da još uvek ne predlažu ništa, jer tek treba da urade studiju izvodljivosti, da bi to moglo da se vidi, ali da je svakako za nas dobro to što se govori o podeli resursa.

"Po prvi put se govori o podeli resursa, vodnih i elektroenergetskih. Mi ni kilovata nismo uzimali, tako da je vreme da počnemo da razgovaramo o tome", rekao je Vučić.

On je istakao da nama ne smeta da se vodom napajaju Belaćevac, Obilić, cela Metohija, ali je dobro da Srbi na KiM, kao i iz centralne Srbije, osim lepih plaža, restorana i mesta, imaju i više koristi od Gazivoda.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.