VANDREDNA KONFERENCIJA JE UPRAVO U TOKU: Mihailo Jovanović je izrekao jako važnu stvar
Kao kompanija koja svoj poslovni ugled pažljvo gradi, oslanjajući se isključivo na zavodoljstvo svojih klijenata, svoj ugled od netačnih, zlonamernih, paušalnih optužbi branićemo pred svim nadležnim institucijama, Foto: Priontscreen

OVO JE RAZLOG

VANDREDNA KONFERENCIJA JE UPRAVO U TOKU: Mihailo Jovanović je izrekao jako važnu stvar

Povodom medijskih natpisa i iznošenja neistinitih informacija u vezi sa poslovanjem kompanije Asseco SEE u Srbiji

Objavljeno: 17:13h

U toku je vanredna konferencija za medije direktora Kancelarije za tehnologije i elektronsku upravu Mihaila Jovanovica.

- Obraćam se da bi građanima Srbije objasnio ispravne informacije vezane za centralni registar stanovništva. Danas smo čuli neistine koje je izgovorila Marinika Tepić. Kancelarija je od svog osnivanja u avgustu 2017. godine pa do danas, sprovela više od 90 postupaka javnih nabavki, što je javno na internetu, te da je od tih nešto više od 90 dodeljenih ugovora samo jedan sa kompanijom Asseco. Ni u jednom drugom ugovoru Asseco nije izvođač, niti podizvođač - objasnio je Mihailo Jovanović.

Podsetimo, povodom medijskih natpisa i iznošenja neistinitih informacija u vezi sa poslovanjem kompanije Asseco SEE u Srbiji, u nastavku je izjava Borda direktora kompanije Asseco SEE.

„Danima smo izloženi organizovanoj kampanji koja se vodi protiv naše kompanije, tokom koje se iznose neistine o poslovanju Asseco SEE i pored činjenice da su javno dostupni svi podaci o poslovanju kompanije sa javnim sektorom. Važno je pomenuti i činjenicu da u poslovima i ugovorima koji su tema medijskih navoda pored kompanije Asseco SEE učestvuje i dvocifren broj konzorcionih partnera, što je, takođe, i javno dostupan podatak.

Kao kompanija koja svoj poslovni ugled pažljvo gradi, oslanjajući se isključivo na zavodoljstvo svojih klijenata, svoj ugled od netačnih, zlonamernih, paušalnih optužbi branićemo pred svim nadležnim institucijama. Ovu izjavu dajemo kako bismo zaštitili kompaniju Asseco SEE, naše zaposlene i poslovanje od javnih optužbi kojima smo sada izloženi, a koje nam nanose štetu.

Grupacija Asseco South Eastern Europe, u čijem je vlasništvu kompanija Asseco SEE u Srbiji, deo je Asseco grupe koja posluje u više od 55 zemalja sa više od 27.000 zaposlenih, čije su članice izlistane na Varšavskoj berzi, berzi u Tel Avivu i američkoj NASDAQ Global Markets. Javni sektor, kao i sektor energetike, su među strateškim oblastima Asseco grupe koja, kao priznati dobavljač rešenja za sektor energetike, nudi proizvode i usluge u ovom domenu u 40 zemalja na 4 kontinenta, isporučujući rešenja za upravljanje uslugama za više od 200 kompanija u Evropi. Takođe, Asseco grupa je među prve 3 softverske kompanije koje obezbeđuju rešenja za javni sektor u regionu centralnoistočne Evrope za više od 350 organizacija, uključujući 220 lokalnih državnih tela u Poljskoj.

U Srbiji i regionu uspešno poslujemo 30 godina, a za to vreme prešli smo razvojni put od lokalnog start-apa sa nekoliko zaposlenih, do članice grupacije Asseco South Eastern Europe, koja u Srbiji trenutno ima skoro 700 zaposlenih, i lidera u inovacijama u IT sektoru, razvoju vodećih rešenja u oblasti digitalnog bankarstva, kao i predvodnika u pružanju rešenja za sektor telekomunikacija, energetike, komunalnih usluga i javni sektor.

Više od jedne decenije poslujemo sa javnim sektorom i imamo uspešnu saradnju sa više od 20 institucija. Reč je o javnim procesima u kojima mogu da učestvuju sve zainteresovane strane i za koje postoje nadležne institucije i regulatori koji se bave ovim pitanjima, što potvrđuje da smo sve projekte dobili na osnovu stručnosti i rezultata koje postižemo kao jedna od najvećih IT kompanija u Evropi“.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.