FORMIRAN JE NOVI SPECIJALNI TIM: 24 sata dnevno će raditi sa DFC-om NA VAŽNIM PROJEKTIMA
Svi planovi su u skladu sa ciljevima srpskog i američkog predsednika, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Veliki korak

FORMIRAN JE NOVI SPECIJALNI TIM: 24 sata dnevno će raditi sa DFC-om NA VAŽNIM PROJEKTIMA

Mihajlović istakla da su velike stvari pred nama, kao i da se to ne odnosi samo na povezivanje sa Prištinom autoputem Niš - Merdare - Priština i železnicom, već i na regionalne projekte na kojima će se raditi

Objavljeno:

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture formiralo je poseban tim koji će raditi 24 sata dnevno na projektima sa američkom Međunarodnom razvojnom finansijskom korporacijom (DFC), izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka Zorana Mihajlović.

Ona je posle sastanka sa predstavnicima DFC-a i EXIM banke, u Klubu poslanika, rekla da su velike stvari pred nama, kao i da se to ne odnosi samo na povezivanje sa Prištinom autoputem Niš - Merdare - Priština, kao i železnicom, već i na regionalne projekte na kojima će se raditi.

Mihajlović je sa delegacijom američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) razgovarala o infrastrukturnim projektima važnim za povezivanje Beograda, Prištine i celog regiona, kao i o osnaživanju žena i podršci ženskom preduzetništvu.

Istakla je da je danas održan prvi radni sastanak sa DFC-om, kao i da će to ministarstvo nastaviti da priprema projektnu dokumentaciju kako bi što pre usledila i realizacija.

"Zelimo vrlo brzo da imamo realizaciju projekata i rezultate koje ćemo ponuditi građanima", naglasila je Mihajlović.

Prenela je novinarima da su na današnjem sastanku bili i predstavnici Koridora Srbije, Puteva Srbije i srpskih železnica i da su razgovarali, pre svega, o tome kako da se unapredi infrastruktura, kao i o projektima koje su dogovorili predsednici Srbije i SAD, a koji će povezati region.

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje današnjim sastancima srpskih zvaničnika sa DFC-om i EXIM bankom i izjavio da je Ministarstvo građevinarstvo, kao i uvek, sastanku pristupilo profesionalno, pokazalo spremnost za rad i viziju za Srbiju u povezivanju sa regionom.

Ističe da su svi planovi tog ministarstva u skladu sa ciljevima srpskog i američkog predsednika, Aleksandra Vučića i Donalda Trampa, o kojima se, podseća, govorilo na sastanku u Vašingtonu.

"Spremni smo da radimo sa Ministarstvom građevinarstva i Koridorima Srbije, kako bismo imali rezultate koji će unaprediti životni standard svih građana u regionu", zaključio je Godfri.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.