DOLAZAK DFC U SRBIJU VAŽAN ZA REGIONALNO POVEZIVANJE I STABILONOST: Mihajlović o novim PROJEKTIMA!
Zorana Mihajlović, Foto: Zorana Jevtić

DOBRE VESTI

DOLAZAK DFC U SRBIJU VAŽAN ZA REGIONALNO POVEZIVANJE I STABILONOST: Mihajlović o novim PROJEKTIMA!

Najavila da će se sutra sastati sa delegacijom DFC, koja je juče doputovala u Beograd, i razgovarati o konkretnim infrastrukturnim projektima

Objavljeno:

Za Srbiju je od ogromnog značaja dolazak različitih vrsta kapitala i investicija, kao što je Američki fond za razvoj (DFC), koji je deo američke vlade i sa kojim ćemo realizovati infrastrukturne projekte vredne 3,7 milijardi dolara, izjavila je danas ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Mi se nalazimo u centru regiona i strateški je važno da se regionalno povezujemo, što je politika predsednika (Aleksandra) Vučića i naše vlade", rekla je ona za RTS.

Najavila da će se sutra sastati sa delegacijom DFC, koja je juče doputovala u Beograd, i razgovarati o konkretnim infrastrukturnim projektima.

"Radimo ono što je dobro za Srbiju. Mi smo centar regiona i regionalno povezivanje je veoma važno za političku i finansijsku stabilnost ne samo naše zemlje, već i celog regiona. Sutra ćemo konkretno razgovarati o svakom projektu i u drumskom i u železničkom saobraćaju. Nema potrebe da stojimo i čekamo, spremni smo, kao što je i američki fond spreman", rekla je ministarka.

Istakla je da u Srbiji ne bi bilo više od 14 milijardi evra investicija u infrastrukturu, niti bi najbolje svetske kompanije radile, da nisu sigurni uslovi poslovanja.

Mihajlović je ocenila i da je otvaranje regionalne kancelarije DFC u Beogradu politički značajno, te da je poseta Vučića SAD važna za bilateralne odnose dve zemlje duge 130 godina.

"Кada je reč o povezivanju Beograda i Prištine, autoput mira Niš-Merdare-Priština je jedan od projekata. Obezbedili smo finansiranje za prvu deonicu dugu 33 kilometra od Niša do Pločnika, sa DFC ćemo razgovarati o izgradnji ostalih deonica. Takodje, povezivaćemo se i u železničkom saobraćaju. Кada napravite infrastrukturu, onda se sav saobraćaj prebacuje na te koridore, vremena se menjaju, a dežurni kritičari to zaboravljaju", rekla je ona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.