DAČIĆ OBJASNIO ŠTA OČEKUJE OD NOVE VLADE U CG, ALI I UPOZORIO: Krivokapić da PAZI šta priča o VUČIĆU!
Ivica Dačić, Foto: Printskrin/RTS

OČEKIVANJA OD CRNE GORE

DAČIĆ OBJASNIO ŠTA OČEKUJE OD NOVE VLADE U CG, ALI I UPOZORIO: Krivokapić da PAZI šta priča o VUČIĆU!

Dačić je ocenio da je vlast dugogodišnjeg crnogorskog lidera Mila Djukanovića otišla daleko u širenju mržnje i straha od, kako oni kažu velikosrpske državne politike

Objavljeno:

Srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da Beograd očekuje da nova vlada Crne Gore dovede do poboljšanja odnosa sa Srbijom i položaja Srba u Crnoj Gori.

foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIĆ

Dačić je medjutim ocenio da "nisu dobre" izjave lidera koalicija koje pregovaraju o novoj crnogorskoj vladi, prvog čoveka liste "Crno na belo" Dritana Abazovića i nosioca liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravka Krivokapića.

"Nisu dobre izjave Abazovića ni Krivokapića koji je dao neku izjavu vezanu za predsednika Vučića", kazao je Dačić na televiziji Pink.

foto: Printscreen

Dačić je ocenio da je vlast dugogodišnjeg crnogorskog lidera Mila Djukanovića "otišla daleko u širenju mržnje i straha od, kako oni kažu, velikosrpske državne politike".

Ponovo je negirao optužbe Podgorice da se Srbija meša u unutrašnje stvari Crne Gore i naveo da se Beograd samo bori za Srbe koji žive u toj zemlji.

"Mi nemamo nikakve hegemonističke ideje u odnosu na Crnu Goru, to je bratska država, mi nemamo bližu zemlju i narod od Crne Gore", rekao je Dačić.

On je kazao da je Srbija bila protiv toga da se u Crnoj Gori vodi antisrpska politika i ocenio da je ona "rezultirala time da je većina glasala protiv" dugogodišnje vlasti crnogorskog predsednika Mila Djukanovića.

Šef srpske diplomatije je rekao da je Djukanović "napravio probleme" jer je usvajanjem Zakona o slobodi veroispovesti "pretio Srpskoj pravoslavnoj crkvi oduzimanjem crkava i svetinja".

foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Dačić je ocenio i da je Djukanović "izgubio orijentaciju čim kaže da će u šumu" i dodao da "još nije upoznao Crnogorca koji kaže da će da ide u šumu".

Djukanović je u petak izjavio da će, ako bude potrebno, braniti Crnu Goru i iz šume, kao što su to činile generacije predaka.

"Branićemo je svim sredstvima, kao što sam rekao, i iz šume, nećemo se valjda tu razlikovati u odnosu na generacije naših predaka. Kako mislite da se Crna Gora odbranila kroz prethodne vekove, otkud Crnoj Gori deset vekova državnosti? Tako što nije branjena u parlamentu, nego oružjem, u šumi", rekao je Djukanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.