Čekaju ih fotelje u Nemanjinoj, a javnost ih ne zna: Oni su novi ministri!? (FOTO)
Foto: Boško Karanović, Facebook, Dragana Udovičić, Nebojša Mandić

Anonimusi ili ne

Čekaju ih fotelje u Nemanjinoj, a javnost ih ne zna: Oni su novi ministri!? (FOTO)

Beogradska štampa označila je nekoliko imena za budući sastav Vlade koja nisu baš najpoznatija
Objavljeno: 15:36h

Izvori bliski SNS-u već danima beogradskim medijima daju nagoveštaje koji ministri ostaju u Vladi, a koje će zameniti neka nova lica. Nebojša Stefanović najavio je da će Srbija u narednim danima dobiti vladu, a nas je zanimalo ko su ljudi koji bi mogli da sednu u ministarske fotelje.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Već smo pisali kako je najizvesniji naslednik Srđana Verbića - Mladen Šarčević.

foto: Nebojša Mandić

Šarčević je rođen 1957. godine u Beogradu, gde je završio i osnovnu školu, i gimnaziju, a potom i Prirodno-matematički fakultet u Beogradu.

Na čelu je privatne obrazovne institucije "Ruđer Bošković", i pionir kada je u pitanju uvođenje novih, modernih standarda u klasično obrazovanje (nastavak biografije ovde)

Za naslednika Nikole Selakovića, na čelu pravde, pominje se Nela Kuburović, pomoćnik ministra – Sektor za pravosuđe, koa je rođena je 07. aprila 1982. godine, u Sarajevu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2005. godine sa izuzetnim uspehom i bila je stipendista fonda za mlade talente Vlade Republike Srbije. Od februara 2006. radila je u Prvom opštinskom sudu u Beogradu, gde, nakon volonterskog staža i pripravničke prakse, postaje sudijski pomoćnik. Pravosudni ispit položila je 2008. godine.

foto: Facebook/NelaKuburović

Od decembra 2008. do avgusta 2009. godine radila je u Ministarstvu pravde Republike Srbije, kao savetnik za pružanje stručne pomoći Visokom savetu pravosuđa. Nakon obrazovanja Administrativne kancelarije Visokog saveta sudstva, u avgustu 2009. godine, zasnovala je radni odnos u Sektoru za normativne poslove, a od maja 2013. godine bila je načelnik Odeljenja za statusna pitanja sudija u Visokom savetu sudstva. Bila je angažovana u radnim grupama za izradu Nacrta Etičkog kodeksa sudija i Nacrta pravilnika za vrednovanje rada sudija i predsednika sudova, kao i u radu Komisije za odlučivanje o prigovoru sudijskih pomoćnika na rešenje predsednika suda o ocenjivanju.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.