LJAJIĆ OBJASNIO ZAŠTO NEĆE BITI MINISTAR U NOVOJ VLADI: Otkrio je i ko će biti NJEGOV NASLEDNIK! Da li se POVLAČI?
Rasim Ljajić, Foto: Beta/Emil Vas

PRAVI PAUZU

LJAJIĆ OBJASNIO ZAŠTO NEĆE BITI MINISTAR U NOVOJ VLADI: Otkrio je i ko će biti NJEGOV NASLEDNIK! Da li se POVLAČI?

Na pitanje o odluci da se odrekne ministarske funkcije, Ljajić je kazao da su dva ključna razloga za to, a pre svega, obećanje koje je dao pre dve godine

Objavljeno:

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i lider Socijaldemokratke partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je da neučestvovanjem u novoj vladi ne izlazi iz politike, već pravi pauzu da bi se, kako kaže, vratio nekoj budućoj vladi.

On je u intervjuu za današnji ''Blic'' istakao da stranka koju vodi ima tri ''ozbiljna kandidata'' koji bi mogli da ga naslede na funkciji ministra.

Dodao je da još nije definisano koji će tačno resor pripasti SDPS-u u novoj vladi i da zato ne može da govori o konkretnim imenima, ali je, kaže, siguran da troje njegovih partijskih kolega - dve žene i jedan muškarac, mogu adekvatno da obave posao za koji budu zaduženi.

Ljajić kaže da je predsedniku Srbije i SNS Aleksandru Vučiću preneo da bi najlogičnije bilo da kandidat SDPS-a preuzme resor koji je on do sada vodio.

''Pre svega, za tu poziciju imamo najbolja rešenja, a i ne bi bilo potrebno više meseci da se neko uhodava i ulazi u nov posao'', rekao je Ljajić i dodao da je njegova stranka zainteresovana da zadrži mesto potpredsednika Narodne skupštine o čemu će, kako je naveo, razgovarati sa partnerima iz SNS-a.

Na pitanje o odluci da se odrekne ministarske funkcije, Ljajić je kazao da su dva ključna razloga za to, a pre svega, obećanje koje je dao pre dve godine.

On je kazao da su ga mnogi iz stranke uveravali da ostane ministar jer je njegovo neučestvovanje u vladi veliki rizik za SDPS, čega je, kako kaže, i sam svestan, ali smatra da je bolje rizikovati nego izgubiti kredibilitet.

Kao drugi razlog naveo je učestale optužbe političkih oponenata da je ''večiti ministar'' i da je bio u svakoj vladi, a koji mu, kaže, broje dane u vladi jer ''ne mogu da nađu grešku''.

Komentarišući najavu predsednika Vučića da bi 2022.godine , pored predsedničkih, mogli da se održe i vanredni parlamentarni izbori, Ljajić kaže da ne zna da li će ih biti, ali da bi u potpunosti razumeo logiku da se oni održe.

Upitan o ekonomskom sporazumu koji je pre dve nedelje potpisan u Vašingtonu, Ljajić je ocenio da ekonomijom ne mogu da se reše politički problemi, ali da privredna saradnja krči put da se ti problemi rešavaju u povoljnijoj atmosferi.

''Za mene će prvi test za taj sporazum biti, recimo, da li će Priština ukinuti taksu od 40 evra po toni za uvoz brašna iz centralne Srbije ili taksu od dva evrocenta po građevinskom bloku'', naveo je Ljajić i dodao da će se na tom primeru pokazati jasna politička volja za ekonomsku normalizaciju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.