PRED SRBIJOM I SAD JE VELIKO POGLAVLJE: Godfri je ponosan na rezultate, ovo su njegova OČEKIVANJA
Veliko poglavlje, Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

TRAJAN MIR I STABILNOST

PRED SRBIJOM I SAD JE VELIKO POGLAVLJE: Godfri je ponosan na rezultate, ovo su njegova OČEKIVANJA

On je rekao i da je imao susret sa narodnim poslanikom Markom Parezanovićem

Objavljeno: 22:28h

Pred Srbijom i SAD je veliko poglavlje, vreme kada se možže obezbediti trajan mir, prosperitet i stabilnost za ceo region, izjavio je u Čačku američki ambasador Entoni Godfri tokom posete spomeniku "Četiri vere'', posvećenom žrtvama Prvog svetskog rata.

"Predsednik (Donald) Tramp vidi da sadašnji trenutak ima taj potencijal i da predsednik (Aleksandar) Vučić ima mudrost i viziju da iskoristi šansu za evropsku budućnost Srbije. Hajde da pamtimo velike žžrtve iz prošlosti i da baš zbog njih krenemo napred u bolju budućnost", rekao je Godfri tokom obilaska spomenika, objavljeno je na Tviteru američke ambasade u Srbiji.

Godfri je istakao da su tvorci spomenika bili svesni strašnih patnji, koje je doneo Prvi svetski rat.

''Dok stojim na mestu večnog počinka vojnika iz Prvog svetskog rata sa obe strane fronta, još sam sigurniji u to da, iako još bole ružna sećanja na prošlost, možemo zajedno da gradimo bolji svet u sadašnjosti, za nas, našu decu i sve generacije koje će doći iza nas u budućnosti'', poručio je američki ambasador.

Prethodno je američkog ambasadora ugostio gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

''Gradonačelnik Todorović me je kao dobar domaćin ugostio u Čačku uz specijalitete domaće kuhinje. Bila mi je čast da se bolje upoznam sa ovim dinamičnim gradom i naporima gradonačelnika Todorovića da poboljša život njegovih stanovnika'', naveo je Godfri.

Američki ambasador je na Tviteru objavio i da je imao sam sastanak sa tri mlada narodna poslanika iz Čačka.

''Njihova energija inspiriše i podseća me na to koliko je, za svaku naciju, važno da glas mladih bude predstavljen u vladajućim strukturama'', istakao je američki diplomata.

On je rekao i da je imao susret sa narodnim poslanikom Markom Parezanovićem, tokom kojeg je bilo reči o aktivnostima američkog Centra za otovoreno svetsko liderstvo (Wprogram).

''Ponosan sam kad vidim rezultate truda američke ambasade na izgradnji jačih odnosa naše dve zemlje. Narodni poslanik Marko Parezanović je polaznik Wprograma i uticajan lider u Srbiji. Omogućili smo da više od 1.000 mladih lidera iz cele Srbije poseti SAD i vrati se kući sa novim idejama'', dodao je Godfri.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.