MINISTARKA ZORANA SAOPŠTILA SJAJNE VESTI: Sledeće jeseni brzom prugom do Novog Sada za POLA SATA
Zorana Mihajlović, Foto: Zorana Jevtić

obradovala mnoge

MINISTARKA ZORANA SAOPŠTILA SJAJNE VESTI: Sledeće jeseni brzom prugom do Novog Sada za POLA SATA

Mihajlovićeva je poželela dobrodošlicu direktoru kompanije CRIC, koja izvodi radove na deonici od Beograda do Stare Pazove

Objavljeno:

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se danas sa direktorom kineske kompanije Čajna rejlvej internešenel kompani (CRIC) Đa Jingeom, sa kojim je razgovarala o realizaciji projekta modernizacije brze pruge od Beograda do Budimpešte.

Mihajlovićeva je poželela dobrodošlicu direktoru kompanije CRIC, koja izvodi radove na deonici od Beograda do Stare Pazove, i istakla da je modernizacija brze pruge najvažniji infrastrukturni projekat dve države.

Izrazila je očekivanje da će saradnja biti uspešno nastavljena i da će se na jesen sledeće godine do Novog Sada stizati za pola sata modernim vozovima.

''Država i Mininistarstvo su, kao i do sada, tu 24 sata da pružimo svaku pomoć i podršku kako bi radovi napredovali i odvijali se u najboljem kvalitetu", rekla je ona.

Dodala je da se u Srbiji mnogo gradi, ali da se prvi put gradi brza pruga za projektovane brzine od 200 km na sat.

''Ovo je projekat iza kojeg stoje dva predsednika, Aleksandar Vučić i Si Đinping, to je projekat naše dve države i dva naroda i važno je da sve teče po ugovorenoj dinamici i planu. U pitanju je kompleksan posao, ali u njemu smo zajedno, na dobrobit naših građana'', rekla je Mihajlović.

Đa Jinge upoznao je ministarku o napretku i dinamici radova na ovoj deonici, izrazivši zahvalnost na podršci i pomoći Ministarstva.

Istakao je da je izgradnja brze pruge od Beograda do Budimpešte u zajedničkom interesu dve države i da je obaveza izvođača da se to realizuje.

''Radili smo sve vreme trajanja vanrednog stanja, dopremanje materijala i opreme je stabilno i sve radove izvodimo u skladu sa evropskim standardima, rekao je on.

Sastanku je prisustvovao i ekonomski savetnik u ambasadi Kine u Srbiji Tang Sjaodung koji je zahvalio na trudu i pomoći Ministarstva navodeći da je građevinski sektor izuzetno važan u održanju ekonomije i privrednog rasta u vreme epidemije izazvane korona virusom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.