DOSLEDNO SPROVODIMO VOJNU NEUTRALNOST! Vulin: Zamrzavamo sve vežbe u narednih šest meseci
Aleksandar Vulin, Foto: Ministarstvo odbrane

saopštio

DOSLEDNO SPROVODIMO VOJNU NEUTRALNOST! Vulin: Zamrzavamo sve vežbe u narednih šest meseci

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je Vojska Srbije obustavila rad na oko 200 različitih aktivnosti međunarodne vojne saradnje

Objavljeno: 15:01h

Aleksandar Vulin je prisustvovao generalnoj probi sutrašnje promocije najmlađih oficira Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane..

Vojne vežbe su najviši oblik vojne saradnje i u narednih šest meseci je bilo predviđeno da sa predstavnicima drugih armija sveta vežbamo ukupno osam puta. Od tih osam puta, četiri puta je trebalo da vežbamo sa vojskama Istoka, a četiri puta sa vojskama Zapada", naveo je Vulin.

Sprovodeći odluku Vlade Srbije, naglasio je ministar, i dosledno sprovodeći vojnu neutralnst, Vojska Srbije je obustavila rad na oko dve stotine različitih vojnih aktivnosti.

- Ostaje da se donese konačna odluka kada je u pitanju naš odnos prema učešću u mirovnim misijama, a Ministarstvo odbrane će sprovesti odluku Vlade Republike Srbije - istakao je Vulin.

Kao ministar odbrane smatra da ukoliko Srbija obustavlja rad na međunarodnim vojnim aktivnostima, treba to uradi i kada su u pitanju mirovne misije, bez obzira da li su u pitanju mirovne misije kojima komanduju UN ili EU.

- Na nama je da donesemo odluku, a Vojska Srbije će svaku odluku sprovesti - zaključio je ministar.

Vlada Srbije donela je odluku kojom se zamrzavaju sve vojne vežbe i aktivnosti sa svim partnerima u narednih šest meseci.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.