STAV JE ČVRST I NEPROMENJIV: Vučić obavestio ambasadorku Kine o dijalogu sa Kosovom!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

saopštenje

STAV JE ČVRST I NEPROMENJIV: Vučić obavestio ambasadorku Kine o dijalogu sa Kosovom!

Vučić je tokom sastanka sa ambasadorkom Čen Bo ponovio odlučnost Srbije da zadrži vojnu neutralnost, navedeno je u saopštenju

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorkom Кine Čen Bo i obavestio je o razgovorima sa predstavnicima Prištine i SAD o pitanju Kosova u Vašingtonu i toku dijaloga u Briselu, saopšteno je iz Predsedništva.

Čen Bo je istakla da je stav Кine prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti Кosova "čvrst i nepromenjiv" i da će Кina nastaviti sa medjunarodnom podrškom Srbiji po tom pitanju.

Vučić je uputio pozdrave predsedniku Kine Si Djinpingu i izrazio zahvalnost na političkoj podršci te zemje teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i u isto vreme potvrdio podršku Srbije politici "jedne Кine".

Rekao je da će Srbija čuvati iskreno prijateljstvo sa Кinom i nastaviti da razvija bilateralnu saradnju sa tom zemljem, "kao pouzdanim partnerom, u svim oblastima, uključujući i oblast telekomunikacija".

Njih dvoje su se saglasili da projekti na kojima Srbija i Кina zajedno rade, "zahvaljujući medjusobnom razumevanju i sveobuhvatnom strateškom partnerstvu, kao i ličnom kontaktu dvojice predsednika", dobro napreduju.

Razgovarali su i o budućim projektima u oblasti infrastrukture i saglasili se da se sve pripreme za realizaciju projekta Fruškogorski koridor dobro odvijaju.

Vučić je tokom sastanka sa ambasadorkom Čen Bo ponovio odlučnost Srbije da zadrži vojnu neutralnost, navedeno je u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.