Vučić uputio VAŽNU PORUKU celoj Crnoj Gori: Vrata uvek otvorena bez obzira na NATO i KiM
Aleksandar Vučić o odnosima između Srbije i Crne Gore, Foto: EPA-EFE/KOČA SULEJMANOVIĆ

ODNOSI SA CRNOM GOROM

Vučić uputio VAŽNU PORUKU celoj Crnoj Gori: Vrata uvek otvorena bez obzira na NATO i KiM

Vučić kaže da će se Srbija truditi da imamo dobre i uređene odnose sa CG i bolje trgovinske i ekonomske odnose, kao i kulturne veze

Objavljeno:

Važno je da Srbija ima dobre i još bliže odnose sa Crnom Gorom, koja će u Srbiji uvek imati prijatelja i otvorena vrata, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kaže da nije ni očekivao od pobedničke koalicije u Crnoj Gori da izađe iz NATO-a, niti da povuče priznanje nezavisnosti Kosova, s obzirom da je najavila da neće menjati politiku CG po tom pitanju.

“Sad bi neki dovoljno inteligentni i zlobni ljudi iz partije koju vodim mogli da kažu – nemoguće, to su oni junaci koji su nas kritikovali i govorili da ću ja, Vučić, da priznam Kosovo… To je njihova stvar da vode svoju politiku. Ja nisam ni očekivao da povuku priznanje, niti da izađu iz NATO”.

Dodaje da je znao da su to uglavnom prazne priče kada neko to govori.

“Znam koliko mi truda i enregije ulažemo, iako to niko u Srbiji ne ume da ceni. Ovako (kao u CG) je mnogo lakše, ima da ih potapšu po ramenu u američkoj i nemačkoj i svakoj drugoj ambasadi”.

Vučić kaže da će se Srbija truditi da imamo dobre i uređene odnose sa CG i bolje trgovinske i ekonomske odnose, kao i kulturne veze.

“I da napravimo odnose najbliže što možemo sa naše strane i želim uspeh svima koji budu upravljali CG. Vidim da se nisu odlučili da im Srbija bude prva poseta, gde idu u inostranstvo, već neke druge evrpske zemlje. I to razumem. Njihov je to izbor. Kada budemo hteli jedini i drugi, sretaćemo se, verujem, češće nego ranije…”, naveo je Vučić.

Poručio je Srbima u CG da će Srbija uvek biti uz njih, a nasim građanima da razumeju da imamo jednu zemlju i da od drugih ne očekuju da će da rade za Srbiju.

“Političari dođu do vlasti, znam kako to ide, nagledao sam se raznih. Mogu da nas izaberu i kao šesti izbor i 17… nije važno, oni će za nas uvek da budu najbliži”, poručio je predsednik Srbije.

Dodaje da se trudio da imamo korektne odnose i prema bivšoj vlasti u Podgorici, kad je bio ugrožen identitet našeg naroda sa zakonom o slobodi veroispovesti, da nismo hteli da se mešamo u partijske stvari, ali da smo se borili za identitet našeg naroda.

Želim i Đukanoviću kao predsedniku i ljudima koji formiraju novu koaliciju dobar i uspešan rad, poručio je Vučić.

Ističe da Srbija želi još bliže odnose sa CG, koja nam je najbliža u svakom pogledu, ako se ne računa Republika Srpska, ali ona nije država već entitet u BiH.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.