Evo šta znači moratorijum iz sporazuma potpisanim u Vašingtonu: Mogu samo da sanjaju nezavisnost
Vučić kaže da Priština ne može da dobije priznanje ni jedne države, Foto: Printscreen

VUČIĆ MATIRAO ALBANCE!

Evo šta znači moratorijum iz sporazuma potpisanim u Vašingtonu: Mogu samo da sanjaju nezavisnost

Prema njegovim rečima, moratorijum omogućava da se koncentrišemo na ekonomiju, bolji standard ljudi

Objavljeno:

Predsednik Srbije Alekdsandar Vučić izjavio je večeras da moratorijum koji se pominje u sporazumu iz Vašingtona znači da Priština ne može da traži nova priznanja, što su jasno i precizno potvrdili i američki predstavnici.

Vučić je u intervjuu za RTS rekao da je Srbija tražila da to piše u sporazumu, sa izuzetkom Izraela, i dodao da Priština ne može da dobije priznanje nijedne zemlje.

"Svake godine njima su odbijali prijem u UN, u Interpol, međunarodne organizacije i uvek smo mi ispadali loši momci koji ih u tome sprečavaju, ali smo na to trošili mnogo vremena i energije. Ovo znači da oni godinu dana mogu da sanjaju da dobiju svoju nezavisnost", rekao je Vučić i dodao da je pitanje da li će je dobiti ikada.

On je dodao da kada čuje kritike, posebno u Srbiji, koje kažu da je Izrael priznao Kosovo, da ćemo to videti tek, a da rezultati pokazuju kakvu je ko bitku vodio.

"Izrael je suviše velilka sila da bi smo mogli da utičemo na njenu odluku, naročito ako se sad upetlja SAD", primetio je.

Ukazao je da je u vreme bivše vlasti 90 zemalja priznalo KiM, a u ovih devet godina svega osam, a 18 je povuklo priznanje.

Prema njegovim rečima, moratorijum omogućava da se koncentrišemo na ekonomiju, bolji standard ljudi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.