NAJNOVIJE SAOPŠTENJE VLADE SRBIJE TIČE SE JEDNE BITNE STVARI: Evo šta je upravo usvojeno!
Vlada Repubike Srbije, Foto: Stefan Jokić

važno

NAJNOVIJE SAOPŠTENJE VLADE SRBIJE TIČE SE JEDNE BITNE STVARI: Evo šta je upravo usvojeno!

Finansijskim sredstvima, čija se isplata očekuje 2021. godine, Vlada
Srbije raspolagaće shodno potrebama i merama predviđenim za društveno
ekonomski oporavak zemlje usled posledica epidemije

Objavljeno:

Vlada Repubike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Zaključak o usvajanju teksta Amandmana 2 na finansijski sporazum između Evropske komisije, u ime Evropske unije i Republike Srbije koju zastupa Vlada Republike Srbije za Godišnji akcioni IPA program za Republiku Srbiju za 2015. godinu.

Izmenama i dopunama ovog finansijskog sporazuma biće omogućeno da se neutrošena sredstva namenjena budžetskoj podršci u oblasti reforme javne uprave, u iznosu od 18 miliona evra, opredele za prevazilaženje socio- ekonomskih posledica krize izazvane pandemijom Covid – 19.

Finansijskim sredstvima, čija se isplata očekuje 2021. godine, Vlada Srbije raspolagaće shodno potrebama i merama predviđenim za društveno ekonomski oporavak zemlje usled posledica epidemije. Članovi vlade usvojili su izmenjenu Uredbu o utvrđivanju programa finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima kroz otkup tržišnih viškova tovnih junadi u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije Covid – 19 izazvane virusom SARS-COV-2.

Ovom Uredbom obezbeđena su sredstva u iznosu od 236.000.000 dinara za otkup tržišnih viškova tovne junadi. Pravo na finansijsku podršku ima otkupljivač koji tovnu junad otkupljuje od poljoprivrednih proizvođača upisanih u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Predlaže se otkup junadi minimalne težine 500 kilograma po grlu, a zahtev za ostvarivanje prava na finansijsku podršku podnosi se Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede do 5. novembra tekuće godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.