VULIN DOBIO VISOKO PRIZNANJE IZ RUSIJE: Uručio mu je ruski ambasador! OVO JE POVOD (FOTO)
Aleksandar Vulin, Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

bitno

VULIN DOBIO VISOKO PRIZNANJE IZ RUSIJE: Uručio mu je ruski ambasador! OVO JE POVOD (FOTO)

Ambasador je spomenicu dodelio na ceremoniji dodele odlikovanja predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije povodom 75 godina pobede nad fašizmom

Objavljeno:

Ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko uručio je ministru odbrane Republike Srbije Aleksandru Vulinu Spomenicu direktora Federalne službe Ruske Federacije za ostvarenu vojno-tehničku saradnju, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ambasador je spomenicu dodelio na ceremoniji dodele odlikovanja predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije povodom 75 godina pobede nad fašizmom, održanoj u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba.

"Jačanje naše vojske je i jačanje naše slobode, jačanje države Srbije, naše spremnosti i sposobnosti da zaštitimo sebe, ali i Srbe bez obzira gde oni da žive", istakao je ministar Vulin.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

"Ovo priznanje nije priznanje samo meni, ono je priznanje svim pripadnicima Ministarstva odbrane koji su strpljivo, pažljivo i uporno radili da se odredbe Vojnotehničkog sporazuma sprovedu, kao i svima onima koji nisu štedeli svoje snage da sve što je dogovoreno stigne na vreme i uvek malo pre vremena. Ovo je priznanje svima onima koji su zahvaljujući sprovođenju Vojnotehničkog sporazuma mogli da kažu da je naše Ratno vazduhoplovstvo spaseno od nestajanja i propadanja, a da se sposobnosti Vojske Srbije razvijaju i unapređuju", istakao je ministar Vulin. Prema njegovim rečima, vojnotehnička saradnja između dve zemlje je uvek dokaz i međusobnog poverenja i odnosa dve države.

"Vrhovni komandant Vojske Srbije predsednik Vučić često kaže da „nismo mi vezani sa Rusijom zato što volimo iste knjige, već zato što delimo istu budućnost“. To je ono što nas opredeljuje. Odnosi između ministarstava odbrane Ruske Federacije i Republike Srbije nikada nisu bili na višem nivou, nikada nisu bili sadržajniji, iskreniji. Zahvaljujem na ovom visokom priznanju, i u ime svih koji su nagrađeni, i u ime svih onih koji su ovo priznanje zaista zaslužili i onih koji su doprineli da se svaka odredba sprovede. Zahvaljujem što brinete i što primećujete koliko nam je stalo da naši odnosi budu na najvišem mogućem nivou, i što ste nas na ovaj način učinili ponosnim i radujem se budućnosti koja je pred nama – poručio je ministar Vulin.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Ambasador Bocan-Harčenko istakao je da mu je velika čast i zadovoljstvo što je u prilici da danas uruči nagrade, koje su, kako je naglasio, u Rusiji veoma značajne, a još su značajnije zbog toga što se dodeljuju u godini kada se slavi 75 godina zajedničke pobede nad fašizmom. "Našu zajedničku pobedu slavimo i ne samo da govorimo već i radimo da učvrstimo našu tradiciju i naše zajedničke vrednosti. Ova naša manifestacija je značajna jer su jutros predsednici naših zemalja razgovarali telefonom i još jednom je naglašeno i podvučeno zadovoljstvo razvojem bilateralne saradnje. Što se tiče Kosova, ono je sada na vrhu agende međunarodnih zbivanja. Potvrđen je stav Rusije i naglašen lični doprinos predsednika Vučića, koji traži trajno, pravilno, pravično rešenje koje bi odgovaralo interesima Republike Srbije i srpskog naroda – rekao je ambasador Bocan-Harčenko i dodao da za rešavanje kosovskog pitanja i drugih međunarodnih i bilateralnih pitanja, Srbija može da se osloni na podršku Rusije.

On je naglasio doprinos ministra Vulina i ostalih dobitnika nagrada u vojnotehničkoj saradnji dve zemlje, naglašavajući da će Rusija nastaviti vojnotehničku pomoć Srbiji.

Predstavnici Rusije uručili su i medalje i drugim pripadnicima vrha naše vojske, kao i direktorima namenske industrije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.