Glasanje za generalnog sekretara UN: Jeremić izbio na drugo mesto!
Foto: Fonet

bliži cilju

Glasanje za generalnog sekretara UN: Jeremić izbio na drugo mesto!

Vuk Jeremić se "probio" na drugo mesto, iza Portugalca Antonia Gutereša
Objavljeno:

Savet bezbednosti danas je po drugi put, neformalno i iza zatvorenih vrata, ocenio kandidate za novog generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, a prema saznanjima "Novosti" iz diplomatskih krugova Vuk Jeremić se "probio" na drugo mesto, iza Portugalca Antonia Gutereša.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ovoga puta, srpski kandidat dobio je osam pozitivnih, četiri obeshrabrujuća glasa, dok su tri listića bila "bez mišljenja". To znači da je u odnosu na prvi krug dobio jedan "plus", ali i jedan "minus" manje. Ali, i dalje ima negativno mišljenje Vašingtona.

Vesna Pusić odustala od kandidature u UN: Moje šanse nisu realne

foto: Fonet

Guterešu je takođe pripao jedan pozitivan glas manje nego 21. jula, ali je sada dobio i dva negativna, mada je zadržao vodeću poziciju.

Na treće mesto je skočila Suzana Malkora (Argentina) sa osam pozitivnih, šest negativnih i jednim uzdržanim glasom, za koju neki izvori tvrde da je američki favorit, dok je Slovenac Danilo Tirk, koji je posle prve runde bio drugi, sada na četvrtoj poziciji sa sedam ohrabrujućih, pet minusa i tri listića bez mišljenja. Slede Bugarka Irina Bokova i Helen Klark sa Novog Zelanda.

(Espreso.co.rs/ Večernje Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.