LAJČAK: Prošlo je tačno 10 godina... Krajnje je vreme da se dijalog Beograda i Prištine uspešno priveden kraju
Miroslav Lajčak, Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

U BRISELU POSTIGNUT NAPREDAK

LAJČAK: Prošlo je tačno 10 godina... Krajnje je vreme da se dijalog Beograda i Prištine uspešno priveden kraju

Lajčak je posle pregovora izjavio da je postignut "pun napredak" o ranije otvorenim temama, o ekonomskoj saradnji i nestalim i raseljenim osobama

Objavljeno:

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je danas da je krajnje vreme da proces dijaloga Beograda i Prištine bude uspešno priveden kraju.

"Danas je tačno 10 godina otkako je Generalna skupština Ujedinjenih nacija pozdravila spremnost Evropske unije da posreduje u procesu dijaloga Beograda i Prištine. Krajnje je vreme da on bude uspešno priveden kraju", napisao je Lajčak na Tviteru.

U Briselu je u ponedeljak održana još jedna runda pregovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Avdulaha Hotija, u okviru dijaloga pod okriljem EU.

Lajčak je posle pregovora izjavio da je postignut "pun napredak" o ranije otvorenim temama, o ekonomskoj saradnji i nestalim i raseljenim osobama.

On je kazao da su lideri Srbije i Kosova u ponedeljak "prvi put razgovarali o aranžmanima u vezi s nevećinskim zajednicama (na Kosovu), međusobnim potraživanjama i imovini, na putu ka sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji odnosa".

Dodao je da će sledeći sastanak u okviru briselskog dijaloga biti posvećen tim dvema temama. Sledeće nedelje biće održan sastanak na ekspertskom nivou, a Vučić i Hoti će se ponovo sastati pre kraja septembra.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.