HITNO SE OGLASIO MINISTAR VULIN: Vlada Srbije odlučila da se prekinu sve vojne vežbe i aktivnosti sa partnerima!
Aleksandar Vulin, Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

JEDINI NAČIN DA SAČUVAMO VOJNU NEUTRALNOST

HITNO SE OGLASIO MINISTAR VULIN: Vlada Srbije odlučila da se prekinu sve vojne vežbe i aktivnosti sa partnerima!

Ministar ističe da se od Srbije traži po cenu napuštanja evropske budućnosti i po cenu još većih pritisaka na našu politiku, ali i na naš narod na KiM i Republici Srpskoj, da napusti vojne vežbe sa Belorusijom...

Objavljeno: 16:21h

Vlada Republike Srbije na danasnjoj sednici donela je odluku kojom se zamrzavaju sve vojne vežbe i aktivnosti sa svim partnerima.

- Republika Srbija se nalazi pred strašnim i nezasluženim pritiskom EU. Pritisci koji nemaju nikakvog smisla i nisu utemeljieni u našim odlukama i postupcima, pa čak ni u realnosti rezultat su histerije koja određuje političke odluke i pravce velikih moćnih zemalja - rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Ministar ističe da se od Srbije traži po cenu napuštanja evropske budućnosti i po cenu još većih pritisaka na našu politiku, ali i na naš narod na KiM i Republici Srpskoj, da napusti vojne vežbe sa Belorusijom.

- Odlukom Narodne skupštine mi smo vojno neutralna zemlja. Da bismo sačuvali poziciju vojne neutralnosti i izbegli ili barem umanjili posledice pojačanih napada na našu zemlju i politiku i ekonomiju, Vlada Srbije je na današnjoj sednici donela odluku da se u narednih šest meseci prekine sa svim vojnim vežbama i svim aktivnostima sa svim partnerima bez razlike - saopštio je Vulin.

Ministar je naglasio da u narednom periodu Srbija neće učestvovati u bilo kakvim vežbama ili vojnim aktivnostima ni sa NATO, ni sa Rusijom, ni sa ODKB, ni sa SAD, ni sa Kinom niti EU.

- Ni sa Istokom niti Zapadom. Naše učešće u mirovnim operacijama će biti posebno razmotreno i prema potrebi suspendovano. Proces opremanja i jačanja naše vojske neće biti zaustavljen. Mi ćemo raditi na povećanju naše borbene gotovosti više i napornije nego ikada. Ovo je jedini način da sačuvamo vojnu neutralnost i ova bolna odluka nas obavezuje da se oslonimo samo na sebe i svoju snagu - naglasio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.