ĐURIĆ RAZGOVARAO SA AMBASADORIMA RUSIJE I KINE: Potvrđeno uzajamno prijateljstvo, poverenje i podrška
Marko Đurić potvrdio uzajamno prijateljstvo i poverenje, Foto: Tanjug/Nikola Anđić

BLISKI ODNOSI

ĐURIĆ RAZGOVARAO SA AMBASADORIMA RUSIJE I KINE: Potvrđeno uzajamno prijateljstvo, poverenje i podrška

Srbija je, prema Đurićevim rečima, počastvovana činjenicom da je Kina tretira kao pouzdanog prijatelja, za šta zahvalnost duguje i ambasadorki Čen Bo

Objavljeno:

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo, koju je informisao o toku dijaloga Beograda i Prištine.

Đurić je izrazio uverenje da će Kina, u duhu čeličnog i bezbroj puta potvrđenog prijateljstva dve države i naroda, nastaviti da pruža aktivnu međunarodnu podršku Srbiji, saopšteno je iz Kancelarije za KiM Vlade Srbije.

Srbija će i nadalje dosledno poštovati politiku jedne Kine i njen spoljnopolitički kurs usmeren ka stvaranju zajednice za budućnost čovečanstva, rekao je Đurić i dodao da nema tih pritisaka pod kojima će Srbija odustati od podrške svojim dokazanim prijateljima.

foto: Tanjug/Nikola Anđić

Đurić je izrazio uverenje da će bliski odnosi predsednika Vučića i Si Đinpinga nastaviti da budu važan zamajac unapređenja srpsko-kineskih odnosa.

Srbija je, prema Đurićevim rečima, počastvovana činjenicom da je Kina tretira kao pouzdanog prijatelja, za šta zahvalnost duguje i ambasadorki Čen Bo, koja je u teškim trenucima za Srbiju ličnim primerom pokazala šta znači istinsko prijateljstvo pružanjem najnesebičnijeg doprinosa jačanju kapaciteta Srbije za borbu sa epidemijom korona virus.

Đurić sa Bocan-Harčenkom o situaciji na KiM i dijalogu

Direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Marko Đurić, razgovarao je danas sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i toku dijaloga Beograda i Prištine.

foto: TANJUG/ANDRIJA VUKELIĆ

Đurić je ambasadoru Bocan-Harčenku zahvalio na doslednoj podršci koju Rusija godinama unazad pruža Srbiji u međunarodnoj areni, dodavši da će Srbija i Rusija nastaviti da se zajednički bore za poštovanje međunarodnog prava i miroljubive međunarodne odnose, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Prema Đurićevim rečima, Srbija, boreći se za svoje državne i nacionalne interese, ostaje dosledan prijatelj Rusije i računa na prijateljstvo i pomoć zvanične Moskve u toj borbi.

foto: TANJUG/ANDRIJA VUKELIĆ

Odnos poverenja i bliske saradnje između predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina ostaće, kako je naglasio Đurić, garant čvrstih odnosa dve zemlje, što će, uveren je, još jednom biti potvrđeno predstojećom posetom ruskog predsednika Beogradu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.