Ana Brnabić: Gradnja deonice Niš-Pločnik u martu 2021. godine!
Ana Brnabić, Foto: Printskrin

najavila

Ana Brnabić: Gradnja deonice Niš-Pločnik u martu 2021. godine!

"Jedan od važnijih puteva za Srbiju, ali i za region i drago mi je što je on potvrđen sporazumom u Vašingtonu", rekla je Brnabić

Objavljeno:

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da se početak radova na izgradnji budućeg autoputa od Niša do luke Drač, očekuje u martu naredne godine, a da uskoro sledi tender za prvu deonicu Niš-Pločnik.

To je, podsetila, trasa koja je dogovorena u okviru Berlinskog procesa, kao jedan od najvažnijih, prioritetnih projekata putne infrastrukture za bolje povezivanje regiona, od Niša do luke Drač.

"Očekujemo da verovatno u martu 2021. godine počnu radovi, a uskoro ide tender za prvu deoncu Niš-Pločnik", rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara u Vranju.

Ona je dodala da se razgovaralo sa Evropskom investicionom bankom, po pitanju finansiranja, kao i da će jedan deo biti grant, odnosno bespovratna sredstva, jer je to važan regionalni put, ali značajan i za Prokuplje, Kuršumliju...

"Jedan od važnijih puteva za Srbiju, ali i za region i drago mi je što je on potvrđen sporazumom u Vašingtonu", rekla je Brnabić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.