JOVIČIĆ O PREDSEDNIKU VUČIĆU: U Vašingtonu je svima održao lekciju iz diplomatije!
Član Predsedništva SNS Aleksandar Jovičić, Foto: Stefan Kojić

stav

JOVIČIĆ O PREDSEDNIKU VUČIĆU: U Vašingtonu je svima održao lekciju iz diplomatije!

Kako je dodao, predsednik Srbije je još jednom opravdao poverenje koje mu je dala većina građana Srbije

Objavljeno:

Sporazumom potpisanim u Vašingtonu predsednik Srbije Aleksandar Vučić je podigao našu zemlju za još jednu lestvicu na međunarodnoj poziciji, a onima koji kritikuju taj sporazum srušio "kule od laži i iluzija" da će se desiti priznanje nezavisnosti Kosova, izjavio je danas član Predsedništva SNS Aleksandar Jovičić.

"Po ko zna koji put svedoci smo orkestrirane hajke od strane dela opozicije predvođene propalim političarima iz prošlosti, koja je usmerena protiv Vučića, posle njegove briljantne diplomatske utakmice u Vašingtonu", rekao je Jovičić, navodi se u saopštenju.

Naveo je da sporazum koji je u ime srpske delegacije potpisao Vučić, napadaju Dragan Djilas, Boris Tadić, Vuk Jeremić i "njihovi tajkuni i mediji", zajedno sa političarima i medijima u Prištini i delom hrvatskih proustaških medija i organizacija.

"Lekcijom iz diplomatije i patriotizma koju je predsednik Vučić održao u Beloj kući, Djilasu i njegovim tajkunima, izbijen je iz ruku poslednji adut i sada bukvalno nemaju gde osim da histerično napadaju sve što je vezano za posetu Vašingtonu, ne bi li umanjili Vučićev uspeh", rekao je Jovičić.

Naveo je da su, dok su Djilas, Jeremić i Tadić vladali Srbijom, najveći zagovornik i promoter kosovske nezavisnosti bile SAD, a da oni nisu uradili ništa da se to promeni.

"Danas, kada je Vučić svojom politikom od najjače svetske sile, koja je insistirala na albanskoj nezavisnosti, napravio partnera koji ravnopravno sa jednom malom Srbijom razgovara u Beloj kući, bez ucena i ultimatuma, tzv. opozicioni lideri, ne biraju sredstva da taj uspeh dezavuišu, ne razmišljajući o posledicama po srpski narod na Kosmetu i ugled Srbije u svetu", rekao je Jovičić.

Djilasu, Tadiću i Jeremiću je poručio da bi trebalo da se izvinu građanima Srbije jer su oni, tvrdi Jovičić, glavni krivci za diplomatske i ekonomske gubitke vezane za KiM.

"Da se izvinu za sve svoje diletantske poteze, od negativnog mišljenja Međunarodnog suda pravde u Hagu koje je Srbija dobila zahvaljujući njima do ukidanja administrativnih prelaza na Jarinju. Poslednji koji imaju prava da drže lekciju o Kosovu bilo kome, a ponajmanje Aleksandru Vučiću su oni", podvukao je Jovičić.

Kako je dodao, predsednik Srbije je još jednom opravdao poverenje koje mu je dala većina građana Srbije i učinio nas ponosnim jer smo u Beloj kući dočekani kao ravnopravni, dostojanstveni balkanski lideri i partneri SAD.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.