STEFANOVIĆ: Želimo srpski "amber alert" za nestale
Želimo srpski "amber alert" za nestale, Foto: Beta

POTPISIVANJE MEMORANDUMA

STEFANOVIĆ: Želimo srpski "amber alert" za nestale

Protek vremena, kako je napomenuo, od suštinskog značaja je prilikom nestanka dece i procesuiranja tih slučajeva

Objavljeno:

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas putem video linka sa predsednikom Fondacije Amber Alert Evrope Frankom Hoenom i direktorom policijske ekspertske mreže za nestale osobe Damjanom Mikličem o mogućnosti potpisivanja memoranduma o razumevanju sa ovim organizacijama i uspostavljanju saradnje.

Srpski ministar je istakao je da je MUP spreman i otvoren za razgovore o modalitetima saradnje u pogledu uvođenja Amber Alert sistema u našoj zemlji, u skladu sa pozitivnim srpskim zakonodavstvom.

Naglasio je da želi ,,srpski'' Amber Alert, kao i da činimo najviše što možemo za miran san svakog deteta.

U slučajevima nestanka dece sve aktivnosti policija preduzima momentalno i bez odlaganja, pod pretpostavkom da je nestalo dete ugroženo, sve dok se ne dokaže suprotno, ukazao je Stefanović sagovornicima.

Jedna od prioritetnih aktivnosti MUP-a, kako je naveo Stefanović, jeste potpuna sigurnost i bezbednost naših najmlađih, saospsteno je iz MUP-a.

Prema njegovim rečima, cilj Ministarstva je da adekvatno odgovori na sve rizike koji mogu da dovedu do nestanka dece, kako bi se izbeglo da bude trajnih posledica po njihovo zdravlje.

Protek vremena, kako je napomenuo, od suštinskog značaja je prilikom nestanka dece i procesuiranja tih slučajeva.

Predsednik Fondacije Amber Alert Evrope Hoen pozdravio je spremnost MUP Srbije da bude deo Amber Alerta Evrope i ocenio je da je način na koji srpska policija postupa u slučajevima nestanka dece efikasan i dobar.

Hoen je rekao da je ova organizacija spremna da pruži svu potrebnu pomoć i podršku u podizanju kapaciteta MUP-a u ovoj oblasti.

Direktor policijske ekspertske mreže za nestale osobe Miklič istakao je da je u slučajevima nestanka dece razmena informacija od presudnog značaja i izrazio spremnost ove organizacije za saradnju sa srpskom policijom u ovoj oblasti, navodi se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.