DIPLOMATSKI ODNOSI SA SAD TRAJU 139 GODINA, OVO JE OD OGROMNOG ZNAČAJA ZA SRBIJU: Mihajlović o važnom SPORAZUMU
Zorana Mihajlović, Foto: Zorana Jevtić

oglasila se

DIPLOMATSKI ODNOSI SA SAD TRAJU 139 GODINA, OVO JE OD OGROMNOG ZNAČAJA ZA SRBIJU: Mihajlović o važnom SPORAZUMU

Mihajlović je podsetila i da dosadašnje američke investicije iznose milijardu dolara, te da je zaposleno više od 20.000 ljudi

Objavljeno:

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je sporazum koji je predsednik Aleksandar Vučić potpisao u Vašingtonu od ogromnog značaja kako za ekonomiju Srbije, kao i za dalje unapređenje bilateralnih odnosa sa SAD.

"Diplomatski odnosi sa SAD traju 139 godina. Ovim sporazumom naše odnose dodatno unapređujemo", navela je Mihajlović za Hepi televiziju.

Ona je rekla da su predstavnici Američke razvojne agencije u februaru bili u Srbiji i da se tada razgovaralo o velikim infrastrukturnim projektima koji su deo ovog ekonomskog sporazuma - o auto-putu Niš-Merdare-Priština i pruzi do Prištine.

Vrednost tih investicija iznosi 3,7 milijardi evra, a sa brzom prugom Beograd-Niš investicije će preći 5,5 milijardi evra.

Mihajlović je podsetila i da dosadašnje američke investicije iznose milijardu dolara, te da je zaposleno više od 20.000 ljudi.

"U prethodnih deset godina Amerika je sve prisutnija u Srbiji, zahvaljujući spoljnoj politici predsednika Vučića. Mi smo nezaobilazna ruta i to treba da iskoristimo, da naši ljudi žive bolje. Američka razvojna agencija ima mogućnost investiranja van SAD u iznosu od 60 milijardi dolara i mi treba da iz toga izvučemo ono najvažnije za nas, a to je da gradimo infrastrukturu, dodala je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade rekla je i da je za Srbiju najvažnije povezivanje sa regionom, te da predsednik Vučić vodi takvu politiku godinama unazad.

"Nije se ovo desilo ođednom. O izgradnji auto-puta od Niša do Prištine govorili smo i ranije, kada su nas mnogi, počev od Jeremića, kritikovali, ne shvatajući da na taj način stvaramo uslove za bolji život naših građana. Naša zemlja je pokazala da je otvorena i da nam je prioritet povezivanje sa regionom. Danas u Srbiji imamo investicije svih - od evropskih, kineskih, ruskih, do američkih. Milijarde evra su u investicijama i svi žele da rade ovde, nudeći najbolje uslove, rekla je ona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.