VUČIĆ IZ BRISELA: Nemam problem da EU pokažem sporazum iz SAD! SUTRA NASTAVAK
Foto: Printscreen

OBRAĆANJE

VUČIĆ IZ BRISELA: Nemam problem da EU pokažem sporazum iz SAD! SUTRA NASTAVAK

Predsednik Vučić je rekao da je poneo originale sporazuma iz Vašingtona i dodao da je to dobar sporazum za Srbiju i da nema problem da se time pohvali u Briselu

Objavljeno: 13:12h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom.

Vučić je nakon sastanka rekao da je sastanak bio dobar, da su pričali o svim važnim temama i o tome kako da se sutra nastavi dijalog.

-Postoje tri ključne teme: nestale osobe, interno raseljena lica i ekonomija - kazao je Vučić.

Predsednik Vučić je rekao da je poneo originale sporazuma iz Vašingtona i dodao da je to dobar sporazum za Srbiju i da nema problem da se time pohvali u Briselu.

Vučić je rekao da je važno da se naprave bolji ekonomski rezultati i da se ostvare bolje plate za naše ljude.

foto: Printscreen

- To što neki žele da ostanu u prošlosti, to su njihovi problemi. Evropa vodi dijalog, to smo prihvatili još ranije i to je izglasano ranije... Ti razgovori nisu nikada laki. Mi smo danas razgovarali o konkretnim stvarima - kazao je Vučić.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara o reakciji Lajčaka i EU o sporazumu u Vašintonu rekao da Evropa želi da vodi razgovore i da oni žele da iskoriste deo onoga što je u Vašingtonu dogovoreno.

Vučić kaže da je važno je da imamo papir jer sada kada se pozove i Hoti u vezi malog Šengena to nije lako odbiti.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara o reakciji Lajčaka i EU o sporazumu u Vašintonu rekao da Evropa želi da vodi razgovore i da oni žele da iskoriste deo onoga što je u Vašingtonu dogovoreno.

foto: EPA-EFE/KOČA SULEJMANOVIĆ

- Mislim da ćemo sutra postići jako dobre stvari. Očekujemo da se sutra otvori tema Zajednice srpskih opština - kazao je Vučić.

Vučić je rekao da Srbija hoće da bude poštovana i u Vašingtonu i u Moskvi i u Pekingu i u Briselu.

- Kada nemamo nikakve odnose sa Amerikom, to im je loše, a kada napravimo dobre odnose onda je i to loše... Suština je u tome da moramo da vodimo svoju politiku. Imamo svoj narod i svoju zemlju i tako moramo da se ponašamo - istakao je Vučić.

Predsednik Vučić je rekao da Srbi i Srbija hoće da se bore za sebe, ne za druge.

Vučić je rekao da ne postoji stvar koju je ova vlast uradila, a da nije pretrpela kritike i dodao da nekima uvek nešto smeta.

Vučić je govoreći o sedenju u Ovalnoj sobi, što je velika čast i privilegija, rekao da je za njega privilegija sporazum, a da je kompletan državni vrh SAD došao.

- Zamislite da sam ja rekao što ja nemam takvu veliku fotelju?... Zamislite da sam rekao da je stolica mala, da me je bilo briga za narod - upitao je Vučić.

Vučić je rekao da je to najmanje važno, da je mogao i da stoji.

foto: printscreen

Vučić je rekao da je to najmanje važno, da je mogao i da stoji, a da je važno ono što je postignuto za Srbiju.

Povodom pobede SNS u Šapcu Vučić je rekao da mogu izbori da se ponove opet, a da će Zelenović i Petrović imati sve gore rezultate.

- Sloboda i demokratija su pobedili i pobeđivaće uvek - istakao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.