NOVINARKA SRPSKOG POREKLA IZ BELE KUĆE POTVRDILA: Pred Srbiju ipak stavljen ULTIMATUM!
Na njegov tvit reagovala je novinarka srpskog porekla iz Bele kuće Ksenija Pavlović, napisavši "ISTINA", Foto: Printscreen

javili se iz bele kuće

NOVINARKA SRPSKOG POREKLA IZ BELE KUĆE POTVRDILA: Pred Srbiju ipak stavljen ULTIMATUM!

Pred predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Beloj kući stavljen je papir sa 16 tačaka, a jedna od njih odnosi se na priznanje takozvanog Kosova.

Objavljeno: 20:00h

"Obe strane se obavezuju na međusobno priznavanje i zaštitu etničkih manjina, restituciju svojstva, rešavanje statusa pojedinaca sa državnog nivoa i dogovaraju se da otvore kancelarije zadužene za zaštitu i izveštavanje o manjinskim pravima svake godine", piše u spornoj tački 10.

Ričard Grenel na ove navode, koje su preneli i neki svetski mediji reagovao je objavom na Tviteru, u kojoj samo kratko stoji "Nije istina".

Na njegov tvit reagovala je novinarka srpskog porekla iz Bele kuće Ksenija Pavlović, napisavši "ISTINA", nakon čega je doslovno citirala sve što je napisano u tački 10, pritom posebno istakavši reč priznanje:

TRUE: No.10 in the document states: Both parties commit to MUTUAL RECOGNITION and protection of ethnic minorities, restitution of propriety, resolving of the status of stateles individuals, and agree to open offices in charge of protecting and reporting annualy on minority rights https://t.co/N9bgWv2ePo — Ksenija Pavlovic McAteer (@ksenijapavlovic) September 3, 2020

Podsetimo, ministar finansija Siniša Mali izašao je pred javnost nakon prve runde pregovora između Beograda i Prištine.

On je rekao da je bilo veoma malo ekonomskih tema. Rekao je da je predsednik Aleksandar Vučić, na osnovu obaveštajnih informacija, znao da neće biti samo ekonomske teme.

- Tačka 10 odnosi se na međusobno priznanje. Ima i ekonomskih tema i one koje se odnose na infrastrukturu, autoput, železnice, pomoći malim i srednjim preduzećima kako bi se podigla ekonomija celog region. Ogroman pritisak - kazao je on.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.