Grupa građana tužila medije jer ih proglašavaju izdajnicima!
Foto: Beta

leteće perje

Grupa građana tužila medije jer ih proglašavaju izdajnicima!

Grupa javnih ličnosti podnela je krivičnu prijavu protiv vlasnika TV Pink Željka Mitrovića, glavnog urednika Informera Dragana Vučićevića, predsednika Srpskog sabora Zavetnici Stefana Stamenkovskog i glavnog urednika Pravde Igora Marinkovića zbog više krivičnih dela
Objavljeno: 16:02h

Prijavu su podneli predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović, novinarke Antonela Riha i Tamara Skroza, direktorka Centra za kulturnu dekontaminaciju Borka Pavićević. Potpisnici prijave su i direktor Fondacije Slavko Ćuruvija Ilir Gaši i glumci Sergej i Branislav Trifunović.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Urednici televizije i časopisa terete se da su podnosioce prijave medijskim tekstovima i natpisima proglašavali izdajnicima i progonili bez bilo kakvog dokaza.

Predsednik NUNS-a Vukašin Obradović rekao je nakon podnošenja prijave da je cilj ne da se kazne osobe i mediji navedeni u prijavi već da se vidi stav države o tome što svaki čovek bez ijednog dokaza može biti optužen da je izdajnik, zaverenik i strani plaćenik.

foto: Beta

- Očekujemo kroz postupke tužilaštva da konačno saznamo da li je u ovoj državi dozvoljeno da vas bilo ko proglasi za stranog plaćenika, izdajnika, zaverenika samo zbog različitog mišljenja i to bez sankcija. Nas interesuje šta će država i nadležne institucije preduzeti po krivičnoj prijavi. Po tome ćemo moći dobrim delom da sudimo i u kom pravcu ide srpsko društvo - rekao je Obradović.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.