DAČIĆ: Ishod razgovora u Beloj kući zavisi od toga šta je ko očekivao od njih
Ivica Dačić rekao je da ishod razgovora u Beloj kući zavisi od toga šta je ko očekivao od njih, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIĆ

ISHOD RAZGOVORA

DAČIĆ: Ishod razgovora u Beloj kući zavisi od toga šta je ko očekivao od njih

Predsednik Srbije boraviće od danas do 5. septembra u poseti Sjedinjenim Američkim Državama gde će učestvovati u razgovorima o ekonomskoj saradnji izmedju Beograda i Prištine

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da ishod večerašnjih razgovora u Beloj kući zavisi od toga šta je ko očekivao od njih."U pripremi ovog sastanka, koliko je meni predsednik (Srbije Aleksandar) Vučić to pričao, uvek se govorilo samo o oblikovanju nekog ekonomskog okvira. Odnosno u tom pogledu sve ono što bi moglo da spada u normalizaciju naših odnosa, što se tiče svakodnevnog života ljudi, odnosno infrastrukture, putne infrastrukture, železničke infrastrukture, uspostavljanje slobode kretanja roba, ljudi, kapitala", rekao je Dačić gostujući u jutarnjem programu RTS.

On je rekao da Sjedinjene Američke Države ne bi ni organizovale sastanak na tu temu da nisu imali pristanak prištinske strane.

"Ako neko očekuje da to bude spektakularni sastanak umesto toga da sada se ipak pojavi neki politički okvir, odnosno da se priča o statusu, tu je već stvar potpuno nepripremljena", rekao je.

Kazao je i da ukoliko neko misli da će kroz neku skrivenu agendu da izvrši pritisak na Srbiju da popusti u smislu priznanja Kosova - uveren je da će Vučić na to odgovoriti onako kako je u najvećem nacionalnom i državnom interesu Srbije.

Predsednik Srbije boraviće od danas do 5. septembra u poseti Sjedinjenim Američkim Državama gde će učestvovati u razgovorima o ekonomskoj saradnji izmedju Beograda i Prištine, koje organizuje Bela kuća.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.