VUČIĆ: Novom Vladom neće biti zadovoljni ni u SNS, ni u ostalim strankama!
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

PREDSEDNIK IMA REČ

VUČIĆ: Novom Vladom neće biti zadovoljni ni u SNS, ni u ostalim strankama!

Vučić je rekao da će nova vlada biti formirana u skladu sa potrebama Srbije u narednom periodu i da će biti takva da može da odgovori i najtežim izazovima

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbiju nakon pregovora u Vašingtonu očekuje formiranje vlade i istakao da to neće biti lak proces, kao i da mnogi i unutar stranke koju vodi i na sveukupnom političkom nivou neće biti zadovoljni.

Vučić je rekao da će nova vlada biti formirana u skladu sa potrebama Srbije u narednom periodu i da će biti takva da može da odgovori i najtežim izazovima.

- Uveren sam da ljudi u Srbiji to razumeju. Nama je potrebno više realnosti, racionalnosti, a u narednom periodu biće potrebno i više odvažnosti i hrabrosti - rekao je Vučić za TV Pink.

Govoreći o pregovorima oko KiM, kao teškom izazovu za Srbiju, Vučić je poručio da je za našu zemlju povoljnije da razgovara sa predstavnicima iz Trampove administracije, nego neke druge.

S druge strane, ukazuje, izjave izaslanika EU za pregovore između Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, ukazuje Vučić, a koje imaju prizvuk “zvršite sve drugo, a onda ćemo izaći sa papirom, na ovaj ili onaj način, za nezavisnosti KiM”, govore o tome “kakav se tip razgovora i u Briselu vodi”.

Pred novom vladom su i ekonomski izazovi, navodi Vučić i poručuje da će Srbija prema trenutnim projekcijama već do kraja trećeg kvartala sledeće godine ili do kraja sledeće godine po prvi put po ukupnoj stopi BDP-a preteći Hrvatsku.

- Eto prilike za još 1.000 tekstova da sam najgori četnik, iako mi niko nije bio četnik, ja ću zbog toga biti još srećniji, zato što znam da će još više da poštuju Srbiju, rad srpske vlade i predsednika - zaključio je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.